Blog

Κρουαζιέρα για διακοπές; Τι είναι πάλι αυτό;

Κρουαζιέρες

Η ιδέα της κρουαζιέρας για διακοπές δεν είναι καινούρια αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από αρκετά χρόνια όλοι βλέπαμε στην τηλεόραση το «πλοίο της αγάπης» και «ζηλεύαμε» τους επιβάτες για τα πολυτελή ταξίδια που έκαναν. Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι, «το πλοίο της αγάπης» ήταν μια πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά, που κράτησε εννέα σεζόν (1977-1986) και η υπόθεση αναφερόταν σε επιβάτες που αναζητούσαν χαλάρωση, ξεκούραση και ρομαντικές νύχτες πάνω σ’ ένα κρουαζιερόπλοιο που ταξίδευε για μια εβδομάδα σε τροπικές και μυστηριώδεις χώρες ανά τον κόσμο. Κάθε εβδομάδα επιβάτες και πλήρωμα ζούσαν ρομαντικές ιστορίες αγάπης, μαγεμένοι από την ερωτική ατμόσφαιρα του ταξιδιού.

Η κρουαζιέρα πέρασε μια περίοδο κάμψης αλλά τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μια κρουαζιέρα για να περάσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα πάνω από το 80% των ταξιδιωτών που πήγαν κρουαζιέρα για πρώτη φορά, δήλωσαν ότι αυτή η επιλογή διακοπών ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους για το τι θα δουν και το πώς θα περάσουν.

Είναι γεγονός ότι η κρουαζιέρα είναι μια διαφορετική εμπειρία διακοπών καθώς συνδυάζει την επίσκεψη διάφορων παραθαλάσσιων πόλεων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, με την αναψυχή της διαμονής στο πλοίο. Συνήθως ο μέσος όρος διάρκειας είναι 10 μέρες με τις περισσότερες κρουαζιέρες να διαρκούν μεταξύ 7 και 14 ημερών. Ωστόσο, ανάλογα πάντα με τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε, μπορεί να διαρκέσει όσο εσείς επιλέξετε, από 3 ημέρες μέχρι και 3 μήνες!

Υπάρχουν κρουαζιέρες για κάθε προϋπολογισμό, για εκείνους που προσέχουν περισσότερο το κόστος καθώς και για όσους προτιμούν τις πολυτέλειες! Σε αυτό που ξεχωρίζουν όμως οι κρουαζιέρες – και μας ενδιαφέρει όλους! – είναι ότι οικονομικά συμφέρουν περισσότερο από τις άλλες μορφές ταξιδιού, αφού στην τιμή τους συμπεριλαμβάνονται τα γεύματα, η διαμονή, η διασκέδαση εν πλω και αρκετές δραστηριότητες. Εδώ βέβαια θα χρειαστεί προσοχή και θα πρέπει να σας ενημερώσουν πριν το ταξίδι για τις υπηρεσίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή, για παράδειγμα αν σας αρέσει να το «τσούζετε», τα ποτά δεν είναι δωρεάν, όπως επίσης θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι στην τσέπη για ένα χαλαρωτικό μασάζ ή για το κομμωτήριο της αγαπημένης σας!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες οικογένειες με παιδιά επιλέγουν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους, καθώς αρκετές εταιρίες προσφέρουν ειδικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τα οποία είναι απασχολημένα όλη μέρα υπό την επίβλεψη ειδικών! Μάλιστα κάποιες εταιρίες προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας ως 18 ετών δωρεάν διαμονή σε καμπίνα μαζί με τους γονείς, με μοναδικό κόστος τους φόρους και τα λιμενικά τέλη.

Μια κρουαζιέρα είναι η ιδανική επιλογή για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς αυτή η μορφή ταξιδιού τους δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτούν πολλά μέρη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και το πιο σημαντικό από όλα να υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Τα πλοία είναι υπερσύγχρονα και έχουν κατασκευαστεί με στόχο να είναι απόλυτα προσβάσιμα από αναπηρικά καροτσάκια, έτσι έχουν μεγαλύτερους χώρους, πιο άνετες καμπίνες, ανελκυστήρες και φυσικά ράμπες.

Πραγματικά αξίζει να ζήσει κάποιος την εμπειρία της κρουαζιέρας, εξερευνώντας νέους προορισμούς, και να νιώσει τη μοναδική αίσθηση της πολυτέλειας σε υπερσύγχρονα πλοία που οργώνουν θάλασσες και ωκεανούς με απόλυτη ασφάλεια.

Απλά, κλείσε τα μάτια και ονειρέψου έναν προορισμό! κλασική Μεσόγειο, Καραϊβική, Σκανδιναβία, Αλάσκα, Νησιά Αιγαίου, Μεξικό, Κανάρια νησιά! Ό,τι κι αν επιλέξεις στο paketomania.gr έχουμε τη δυνατότητα να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα – και το καλύτερο! – χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία για να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου!

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο