Πανόραμα Ιορδανίας 8 ημέρες

πακέτα διακοπών Ιορδανία
       
Intro
πακέτα διακοπών Ιορδανία
       

Η Ιορδανία είναι μία από τις πιο ελκυστικές χώρες της Μέσης Ανατολής, μία φιλόξενη χώρα γεμάτη επικά τοπία και αξιοθαύμαστα απομεινάρια πολιτισμών. Η χώρα είναι γεμάτη ιστορία από το μακρινό παρελθόν με μεγαλοπρεπή ερείπια. Υπάρχει η πόλη των 2000 ετών που χάθηκε, η Πέτρα, λαξευμένη από κόκκινο τριανταφυλλί ψαμμίτη από Ναβαταίους και το θρυλικό ίχνος Λόρενς της Αραβίας το οποίο μεταφέρει τους επισκέπτες από το φρούριο του Αζράκ στις υπέροχες ερήμους του Ουάντι Ραμ. Στη χώρα υπάρχουν σημαντικές βιβλικές τοποθεσίες, ιστορικοί χώροι, η Νεκρά Θάλασσα με θεραπευτικά νερά και κοραλλιογενείς υφάλους, οι Βεδουίνοι στην έρημο οι οποίοι προσφέρουν μία ματιά στον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

Βασικά στοιχεία πακέτου

Κωδικός πακέτου:

29JORDAN8-230623

Διατροφή:

Ημιδιατροφή καθημερινά

Γεωγραφική περιοχή:

Εκδρομές:

Ναι

Χώρα:

Ξεναγήσεις:

Ναι (ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας)

Τύπος πακέτου:

Μέσο μεταφοράς:

Αεροπλάνο

Είδος ταξιδιού:

Ξενοδοχείο:

5* & βεδουίνικες ή θολωτές σκηνές στο Ουάντι Ραμ

Διάρκεια:

8 ημέρες

Προορισμοί:

Εποχή ταξιδιού:

Αναχωρήσεις:

12,14,28/04 & 12,26/05 & 02,09,23/06

Αναχώρηση από:

Λήξη πακέτου:

23/06/23

Φόρμα ενδιαφέροντος

Με ενδιαφέρει το πακέτο

  Βρέφη (0-2 ετών)

  Το Paketomania δεν διαμοιράζει ή πουλάει τις πληροφορίες των χρηστών του. Τα προσωπικά σας στοιχεία προστατεύονται. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε την πολιτική απορρήτου.

  Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία. Ευχαριστούμε πολύ!

  ΤιμέςΠρόγραμμαΠληροφορίες

  Ένα ταξίδι στον χρόνο

  Πανόραμα Ιορδανίας

  Τα αρχαία θαύματα, τα Κάστρα, η Νεκρά Θάλασσα

  και η μαγεία της διανυκτέρευσης στην έρημο

  σε βεδουίνικες ή θολωτές σκηνές

  Αμμάν, Γέρασα, Κάστρο Αζλούν, Βηθανία, Μάνταμπα, Όρος Νέμπο, Κάστρο Κεράκ, Πέτρα, “Μικρή Πέτρα”, Ουάντι Ραμ, Άκαμπα, Νεκρά Θάλασσα

  8 μέρες

  • Με διανυκτέρευση στην έρημο σε Βεδουίνικες ή Θολωτές σκηνές τύπου “Martian”(εμπνευσμένες από την ταινία “Η Διάσωση”) με πανοραμική θέα στον ουρανό!!!
  • Με δύο διανυκτερεύσεις στη Νεκρά Θάλασσα και επαρκή χρόνο για να “κολυμπήσετε” και να γνωρίσετε τις ιαματικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης!
  Οι Καλύτερες Στιγμές μας  
  * Διαμονή και Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας – μια    πόλη-μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού  
  * Διαμονή στην πιο εντυπωσιακή έρημο του κόσμου, στο Ουάντι Ραμ, σε Βεδουίνικες ή Θολωτές σκηνές (Martian)  
  * “Σαφάρι”στην έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα 
  * Επίσκεψη στην περίφημη “Μικρή Πέτρα” 
  * Διαμονή στην Άκαμπα, το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ιορδανίας 
  * Δύο διανυκτερεύσεις στη Νεκρά Θάλασσα – ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακαταμάχητα φυσικά τοπία του κόσμου  
  * Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων του Κεράκ 
  * Επίσκεψη στην καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη Γέρασα και στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν 
  * Επίσκεψη στη Μάνταμπα, την Βηθανία και στο Όρος Νέμπο 
  * Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
  * Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας 

  Πρόγραμμα

  1η μέρα: Αθήνα – Αμμάν

  Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη στην δυναμική πρωτεύουσα – σύγχρονη και αρχαία μαζί – που απλώνεται σε δεκαεννέα λόφους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  2η μέρα: Αμμάν – Γέρασα – Κάστρο Αζλούν – Αμμάν

  Η σημερινή ξενάγησή μας στο Αμμάν αρχίζει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϋαδών. Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, η οποία ανακαλύφθηκε το 1806. Κρυμμένη για αιώνες κάτω από την άμμο, η “πόλη των 1.000 κιόνων” όπως αποκαλείται, αποτελεί ένα μεγαλειώδες επαρχιακό αστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στον εκτεταμένο αρχαιολογικό αυτό χώρο θα δούμε την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, τα θέατρα, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος κ.ά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας μέσα από πευκοδάση και ελαιώνες θα φθάσουμε στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν, που κατασκευάστηκε το 1184 για να ελέγχει τα μεταλλεία σιδήρου και τους τρεις κύριους δρόμους που οδηγούσαν στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

  3η μέρα: Αμμάν – Βηθανία – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Κάστρο Σταυροφόρων Κεράκ – Πέτρα

  Πρωινή αναχώρηση για τηνΒηθανία, το μέρος που σύμφωνα με τις γραφές βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Επόμενος σταθμός μας η Μάνταμπα, που αποτελεί το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου και τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. και αποτελεί το ψηφιδωτό του δάπεδο. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και ατένισε την Γη της Επαγγελίας και τη Νεκρά Θάλασσα. Συνεχίζουμε μέσω του υπέροχου φαραγγιού Ουάντι ελ Μουτζίμπ για το επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων του Κεράκ, που κατασκευάστηκε το 1142 και δεσπόζει στην γύρω περιοχή. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Πέτρα, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  4η μέρα: Πέτρα, Ξενάγηση- Μικρή Πέτρα – Ουάντι Ραμ

  Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Η ροδοκόκκινη πόλη που λαξεύτηκε στους βράχους πριν περίπου 2000 χρόνια, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περπατώντας στο στενό φαράγγι (Σικ) θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, την βυζαντινή εκκλησία και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Συνεχίζουμε με την “Μικρή Πέτρα”, γνωστή και ωςSiqAl-Barid, έναν αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στα βόρεια της Πέτρας. Όπως και η “Μεγάλη της Αδελφή”, υπήρξεκαι αυτή μια πόλη των Ναβαταίωνκαι ένας επίσηςσημαντικός σταθμός των καραβανιών, με εντυπωσιακά κτίρια λαξεμένα στους ψηλούς τοίχους του φαραγγιού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τάφους, αποθήκες, δεξαμενές και κανάλια νερού, καθώς και άλλα κτίρια, σε κάποια από τα οποία μάλιστα διακρίνονται υπολείμματα νωπογραφιών του 1ου αιώνα μ.Χ. Μετά την επίσκεψη μας στα ερείπια της αρχαίας αυτής πόλης θα αναχωρήσουμε για το Ουάντι Ραμ, την “Κοιλάδα του Φεγγαριού”, την έρημο του Λόρενς της Αραβίας. Η σημερινή μας διανυκτέρευση θα γίνει σε πολυτελείς σκηνές στην έρημο. Άφιξη στον καταυλισμό. Βεδουίνικο δείπνο. Διανυκτέρευση.  

  5η μέρα: Ουάντι Ραμ-Άκαμπα

  Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι Ραμ με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, για ένα μοναδικό “σαφάρι” στην πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη, όπου ο Λόρενς είδε τους “Επτά Στύλους της Σοφίας”. Μετά το απολαυστικό αυτό “σαφάρι” θα αναχωρήσουμε για την Άκαμπα, που βρίσκεται στον μυχό τουομώνυμου κόλπου της Ερυθράς Θάλασσας. Η πόλη αποτελεί παραθεριστικό κέντρο της Ιορδανίας και την μόνη διέξοδό της στην θάλασσα. Μικρή περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην αγορά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  6η μέρα: Άκαμπα- Νεκρά Θάλασσα

  Σήμερα θα αναχωρήσουμεγια τη Νεκρά Θάλασσα – μια μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της γης. Καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι φθάνει το 34,2% (9,6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αλάτι από τον ωκεανό), καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο νερό και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά της βάθη, εξ ου και το όνομα Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  7η μέρα: – Νεκρά Θάλασσα, Ελεύθερη μέρα

  Ημέρα ελεύθερη γιανα “κολυμπήσετε” και να γνωρίσετε τις ιαματικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης, που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση και ωφελούν το σώμα με πολλαπλούς τρόπους! Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  8η μέρα: Νεκρά Θάλασσα – Αμμάν – Αθήνα

  Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Αμμάν και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

  Αναχωρήσεις: 12/04,14/04, 28/04, 12/05, 26/05, 02/06, 09/06, 23/06~ 8 μέρες

  Αναχωρήσεις

  Δίκλινο

  3ο άτομο
  έως 12 ετών

  Μονόκλινο

  12/04, 14/04

  980 €

  830 €

  1.370 €

  28/04

  860 €

  710 €

   1.250 €

  12/05, 26/05

  880 €

  730 €

  1.270 €

  02/06, 09/06, 23/06

  830 €

  680 €

  1.220 €

  Δυνατότητα διαμονής στην έρημο Ουάντι Ραμ σε Θολωτή σκηνή (τύπου "Martian")

  με επιβάρυνση 85€ κατ’ άτομο σε δίκλινη ή 170€ σε μονόκλινη σκηνή

  Προσοχή: περιορισμένη διαθεσιμότητα κατόπιν ζήτησης

  Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με RoyalJordanian
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και σε βεδουίνικες ή θολωτές σκηνές στο Ουάντι Ραμ
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τζιπ σαφάρι (2 ώρες) στο Ουάντι Ραμμε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: +450 €
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  Οι Πτήσεις μας με RoyalJordanian

  1η μέραRJ 132ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ13:35 – 15:50
  8η μέραRJ 131ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ10:20 – 12:50

  Για την αναχώρηση 14/04 διαφορετικές ώρες στην πτήση επιστροφής

  14/04RJ 132ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ13:35 – 15:50
  21/04RJ 131ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ14:20 – 16:50

  Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

  Ενδεικτικά Ξενοδοχεία

  Αμμάν: The Landmark 5* ή Kempinski 5*

  Πέτρα: Mövenpick Nabatean Castle 5* ή OldVillageResort 5*

  Ουάντι Ραμ: HassanZawaidehcamp ή παρόμοιο

  Άκαμπα: Mövenpick Resort & Residences 5* ή Hyatt Regency 5*

  ΝεκράΘάλασσα: Mövenpick Resort & Spa Dead Sea 5* ή παρόμοιο

  Βεδουίνικες ή θολωτές σκηνές στο Ουάντι Ραμ

  Στην καρδιά της μαγευτικής ερήμου του Ουάντι Ραμ θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη συναρπαστική εμπειρία της διαμονής στην έρημο, απολαμβάνοντας την απλή, αυθεντική ζωή των Βεδουίνων της απαράμιλλης ομορφιάς αυτής κοιλάδας, παράλληλα με τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών, την ποικιλία των ανέσεων και των επιλογών διαμονής.

  Standard Tent (Bedouin Style)

  Ένα κατάλυμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το παραδοσιακό βεδουίνικο στιλ με τις απλές ανέσεις.

  The Martian Dome

   Συνδυάζοντας τη σύγχρονη ζωή και την άνεση, βιώνοντας παράλληλα την αυθεντική εμπειρία της ερήμου, οι χαρακτηριστικοί “Αρειανοί Θόλοι προσφέρουν στους επισκέπτες την μοναδική εμπειρία της συνδυασμένης πολυτέλειας και αυθεντικότητας και τη δυνατότητα να κοιτάζετε το υπέροχο φεγγάρι και τα αστέρια από το δικό σας άνετο κρεβάτι!

  Σκηνές εμπνευσμένες από την ταινία “TheMartian” (“Η Διάσωση”).

  Λήξη πακέτου

  Days

  Gallery

  Με ενδιαφέρει το πακέτο

   Βρέφη (0-2 ετών)

   Το Paketomania δεν διαμοιράζει ή πουλάει τις πληροφορίες των χρηστών του. Τα προσωπικά σας στοιχεία προστατεύονται. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε την πολιτική απορρήτου.

   Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία. Ευχαριστούμε πολύ!

   Καιρός

   Βίντεο

   Χάρτης

   Αεροπορικά ταξίδια Αναχώρηση από Αθήνα Ατομικά ταξίδια Αύγουστος Εξωτικά ταξίδια Ιούλιος Ιούνιος Καλοκαίρι Σεπτέμβριος Ταξίδια με γκρουπ Φθινόπωρο Χειμώνας

   Μετάβαση στο περιεχόμενο