Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία 7ημ.

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

 • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο
 • Εκδρομές: Ναι
 • Ξεναγήσεις: Ναι
 • Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο & πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Προορισμοί: Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία

Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία 7 ημέρες αεροπορικώς, Καλοκαίρι 2019

Πρόγραμμα

Λίγες πόλεις έχουν βιώσει διακυμάνσεις όπως εκείνες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Το Βερολίνο διαθέτει πλούσιο παρελθόν και ιστορικά κτήρια, η Λειψία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Γερμανίας και η Δρέσδη η «Φλωρεντία του Έλβα» είναι ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας που αναδύθηκε από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία
23, 30 Ιουλίου & 06, 13 Αυγούστου, 2019, 7 μέρες

 

1η Μέρα: Αθήνα – Βερολίνο – Δρέσδη – Ξενάγηση

Αναχώρηση από Αθήνα για το Βερολίνο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη Δρέσδη πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας, γνωστή και ως «Φλωρεντία του Έλβα». Ονομάστηκε έτσι λόγω και της ομοιότητας που έχει με την Φλωρεντία. Ακολουθεί πανοραμική – περιπατητική ξενάγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε το πιο ωραίο μπαρόκ κτίριο της πόλης το Ζβίγκερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, την Όπερα Σέμπερ, ένα από τα ορόσημα της Σαξονίας, το περίφημο τοίχος μήκους 120μ όπου απεικονίζει την πομπή πολλών σαξόνων κυβερνητών, την Πινακοθήκη, την εκκλησία της Παναγίας, η οποία ήταν για περισσότερο από 200χρόνια το κάθισμα του σαξονικού Προτεσταντισμού και το παλάτι της Βασιλικής οικογένειας των Βετίνων. Τακτοποίηση δωματίων και απόγευμα ελεύθερο για βόλτες ή για επίσκεψη στη πινακοθήκη ή στη έκθεση πορσελάνης.

2η Μέρα: Δρέσδη – Ελβετική Σαξονία

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Ελβετική Σαξονία. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο φρούριο της Ευρώπης που έχει κτιστεί πάνω σε ένα βράχο και σε μια έκταση περίπου 10εκτάρια, το κάστρο Konigstein (βασιλική πέτρα) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην πάροδο των χρόνων για μοναστήρι, φυλακές, καταφύγιο και τόπος αναψυχής και ξεφαντώματος Ηγεμόνων και Δουκών της εποχής. Θα δούμε επίσης και το Bastei στην οροσειρά Eilbsandstein – Gebirge κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε τοπικό εστιατόριο με θέα τη κοιλάδα του Έλβα. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Δρέσδη – Λειψία

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λειψία, «το μικρό Παρίσι» της Σαξονίας, όπως το ονόμασε ο Γκαίτε, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή, αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Στην περιήγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό και το νέο Δημαρχείο, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.

4η Μέρα: Δρέσδη – Spreewald – Βερολίνο – Ξενάγηση

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Spreewald εκεί που το δάσος καθρεφτίζεται στα νερά του ποταμού Σπρέ. Θα συναντήσουμε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, ένας παράδεισος για ζώα, έντομα και φυτά. Μετά τους τελευταίους παγετώνες ο ποταμός δημιούργησε ένα δίκτυο από μικρά ποταμάκια ανάμεσα στο πυκνό δάσος(wald). Συνεχίζουμε για το Βερολίνο. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, που αποτελεί σύμβολο της επανένωσης της Γερμανία, θα δούμε το ιστορικό κέντρο, την πασίγνωστη Πύλη του Βρανδεμβούργου-σύμβολο της πόλης- το δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κτίσμα του 13ου αιώνα, όπου κτίστηκε ο πρώτος οικισμός με το όνομα Βερολίνο, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ, την κεντρική λεωφόρο Κουρφίρστερνταμ και θα ανεβούμε στο Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο για μια μοναδική θέα της πόλης. Συνεχίζουμε για το νησί των Μουσείων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Προαιρετικά επισκεφτείτε το Μουσείο της Περγάμου.

5η Μέρα: Βερολίνο – Σβερίν (προαιρετικό)

Μέρα ελεύθερη για να κάνετε τα ψώνια σας ή προαιρετικά να πάρετε μέρος σε εκδρομή στο Σβερίν μια πόλη σε μέγεθος τσέπης που σε καλεί να την ανακαλύψεις και να χαθείς στην μεγάλη ιστορία της. Εάν το όνομα της δεν σου λέει κάτι, είναι γιατί είναι γνωστή με άλλα προσωνύμια, όπως η Φλωρεντία του Βορρά, η πόλη του καθεδρικού ναού ή ακόμα και η πόλη των επτά λιμνών. Έμβλημα της πόλης είναι το κάστρο της, το οποίο απλώνεται πάνω σε ένα νησί μεταξύ των λιμνών Schweriner See και Burgsee. Στο περιβάλλον του κάστρου ξεχωρίζει κυρίως ο κήπος του, το Κρατικό Μουσείο και το Κρατικό Θέατρο Mecklenburg.

6η Μέρα: Βερολίνο – Πότσδαμ – Σαν Σουσί – Στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πόλη Πότσδαμ, πρωτεύουσα του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Βραδεμβούργου, πόλη των βασιλέων της Πρωσίας. Θα δούμε το παλάτι Cecielhof, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ. Στην συνέχεια θα δούμε το Σαν Σουσί και το νέο Παλάτι που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Θα περάσουμε από τη Ρωσική συνοικία Αλεξανδρόφσκα και την Ολλανδική συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στον ιστορικό πεζόδρομο της πόλης. Απολαύστε το καφέ σας ή το φαγητό σας σε τοπικά εστιατόρια. Συνεχίζουμε για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen. Σε αυτό το κολαστήριο άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω από 55.000 άνθρωποι. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν με λόγια. Στα 9 χρόνια που λειτούργησε έλαβαν χώρα εκατοντάδες ανατριχιαστικά πειράματα σε ανθρώπους. Επιστροφή το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα: Βερολίνο – Αθήνα

Πρωινό και μέρα ελεύθερη για ψώνια. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Άφιξη στη Αθήνα τα ξημερώματα της επομένης.

Σημείωση:
– Προαιρετική εκδρομή στο Σβερίν με ελληνόφωνα ξεναγό, €55 το άτομο (ελάχιστος αριθμός 20 άτομα)

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βερολίνο-Αθήνα με Air SERBIA μέσω Βελιγραδίου
 • Διαμονή με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 4* (3 διαν/σεις στη Δρέσδη στο Hilton ή Dorint & 3 διαν/σεις στο Βερολίνο στο Berlin Berlin ) ή παρόμοια
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / αρχηγός
 • κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων €180
 • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • είσοδοι μουσείων, μνημείων
 • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
 • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη φορά.

Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία 7 ημέρες αεροπορικώς, Καλοκαίρι 2019

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Ημερομηνίες Αναχωρήσεις: 23-07-2019 , 30-07-2019 , 06-08-2019 , 13-08-2019
 • Πακέτο: Με Γκρούπ
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Πόλη αναχώρησης (*Αφορά ατομικά πακέτα.)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία 7 ημέρες αεροπορικώς, Καλοκαίρι 2019

Χάρτης

Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία 7 ημέρες αεροπορικώς, Καλοκαίρι 2019

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

Ταξίδι στην Ιταλία
Από
639€
Αεροπορικώς

Η Ακτή Αμάλφι είναι ένας γραφικός καμβάς από παραθαλάσσιες πόλεις με ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους, ζωντανό πολιτισμό και είναι μία από τις ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 7 ημέρες
Ημερομηνίες: 11-07-2019 , 18-07-2019 , 01-08-2019 , 08-08-2019 , 15-08-2019 , 22-08-2019
Δείτε Περισσότερα
ταξίδι στη Ρώμη
Από
639€
Αεροπορικώς

Η πολυσύχναστη πρωτεύουσα Ρώμη είναι μία μεγαλοπρεπής πόλη με εκπληκτική αρχαία αρχιτεκτονική και η Φλωρεντία λίκνο της Αναγέννησης διαθέτει ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 7 ημέρες
Ημερομηνίες: 11-07-2019 , 13-07-2019 , 18-07-2019 , 20-07-2019 , 27-07-2019 , 01-08-2019 , 03-08-2019 , 08-08-2019 , 10-08-2019 , 15-08-2019 , 17-08-2019 , 24-08-2019
Δείτε Περισσότερα
φθηνα πακετα διακοπων ιταλια
Από
699€
Αεροπορικώς

Η Βενετία είναι η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου με πολλά κανάλια και σοκάκια, με θαυμάσιες εκκλησίες, παλάτια, πλατείες, που αποτελείται από 117 ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 7 ημέρες
Ημερομηνίες: 14-07-2019 , 28-07-2019 , 11-08-2019 , 25-08-2019
Δείτε Περισσότερα