Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ 5 ημέρες

ΕΛΗΞΕ

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

 • Διατροφή: Πρωινό & 3 γεύματα
 • Εκδρομές: Ναι
 • Ξεναγήσεις: Ναι
 • Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο
 • Πρακτορείο: Lara Travel
 • Τηλέφωνο Πρακτορείου: 210 5237128
 • Προορισμοί: Πράγα

Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ 5 ημέρες, Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2019

Πρόγραμμα

Το ταξίδι στην Πράγα θα σας ενθουσιάσει με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το Κάστρο της Πράγας, το Αστρονομικό Ρολόι και την ιστορική γέφυρα του Καρόλου.

 

Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ
ΑΠΟ: 370.00€

Πράγα – Καστρούπολη – Κρουαζιέρα στον Μολδάβα – Κάρλοβυ Βάρυ

 

Ένα ταξίδι που θα ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Θα γνωρίσουμε την Πράγα όπως της αξίζει. Θα περπατήσουμε τους δρόμους που κρύβουν την τεράστια ιστορία της, θα δούμε τα κτίρια που επιδεικνύουν την έξοχη αρχιτεκτονική της και θα θαυμάσουμε τα μνημεία που μαρτυρούν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Θα δοκιμάσουμε παραδοσιακές γεύσεις και φυσικά την περίφημη τσέχικη μπύρα!

 

Αναχωρήσεις: κάθε Πέμπτη (από 07/11 έως 19/12)

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Αναχώρηση από την Αθήνα με απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Άφιξη στην μαγευτική Πράγα, παραλαβή των αποσκευών και συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό ξεναγό/συνοδό. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ιστορικό κέντρο, από όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην ατμοσφαιρική Παλιά πόλη της Πράγας. Η περιήγηση ξεκινάει από το «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα επισκεφθείτε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου και θα διασχίσετε την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα, ενώνει τη Μαλά Στράνα με την Παλιά πόλη και κοσμείται από 30 αγάλματα. Μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ θα αφιχθείτε στην πλατεία της Παλιάς πόλης με το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο, πάνω στον τοίχου του οποίου βρίσκεται το περίφημο αστρονομικό ρολόι, που κάθε ώρα ανοίγει τα παράθυρά του για να παρελάσουν οι 12 απόστολοι. Απέναντί του δεσπόζει μεγαλόπρεπα ο επιβλητικός ναός της Παναγίας του Τυν, με τα χαρακτηριστικά γοτθικά κωδωνοστάσια. Θα δείτε επίσης το σύγχρονο κέντρο της πόλης, την πλατεία του Βάτσλαβ, στην κορυφή της οποίας δεσπόζουν μεγαλόπρεπα το άγαλμα του Αγ. Βάτσλαβ και το εθνικό μουσείο της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα γευματίσετε σε τοπικό εστιατόριο όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΡΟ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινό και ξενάγηση του εμβληματικού κάστρου της Πράγας και της Καστρούπολης (συνοικία Χράντσανυ). Η περιήγηση ξεκινά από το μοναστήρι του Στράχοφ με τις υπέροχες εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες, όπου θα απολαύσετε μία από τις καλύτερες πανοραμικές θέες της Πράγας. Επόμενη στάση το Τσερνισκί παλάτι και το ιστορικό μοναστήρι Λορέτο με τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς θησαυρούς. Έπειτα θα δείτε την πλατεία της Καστρούπολης, το ανάκτορο Σβάρτσενβεργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Στο Kάστρο της Πράγας φυλάσσονται τα κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας και αποτελεί την έδρα του Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας. Πριν μπείτε θα θαυμάσετε την πύλη των γιγάντων με την Προεδρική φρουρά και άλλη μία εξαιρετική πανοραμική θέα της πόλης. Πριν μπείτε θα θαυμάσετε την Πύλη των γιγάντων με την Προεδρική Φρουρά και άλλη μία εξαιρετική πανοραμική θέα της πόλης. Προχωρώντας στην πρώτη αυλή του κάστρου θα κάνετε μια ευχή στο συντριβάνι του και θα νιώσετε δέος μπροστά στον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου και θα επισκεφτείτε τον προθάλαμο όπου θα δείτε το φως να διαθλάται μαγευτικά μέσα από τα βιτρώ παράθυρα. Θα συνεχίσετε με το παρεκκλήσι του Αγ. Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την βασιλική του Αγ. Γεωργίου που είναι το παλαιότερο διατηρημένο θρησκευτικό κτίριο στην Πράγα και τα παλάτια που διέμεναν οι δούκες και οι βασιλιάδες της Βοημίας και θα μάθετε για την ‘‘Χρυσή οδό’’ με τα πολύχρωμα σπίτια, που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στους χώρους του κάστρου ή διάλειμμα για καφέ. Έπειτα θα κατηφορίσετε και θα περάσετε από το εντυπωσιακό μέγαρο της φιλαρμονικής (Ρουντολφίνουμ) για να επιβιβαστείτε σε ποταμόπλοιο, όπου θα έχετε 2 ώρες για να απολαύσετε όλα τα λαμπρά αξιοθέατα από νερού, απολαμβάνοντας παράλληλα το γεύμα σας. Στην διάρκεια της κρουαζιέρας θα περάσετε κάτω από την γέφυρα του Καρόλου, θα δείτε το εθνικό θέατρο με τη χρυσή οροφή, το νησί Κάμπα, το διάσημο «κτίριο που χορεύει» και το επιβλητικό φρούριο Βύσεχραντ, χτισμένο πάνω στο λόφο. Μετά το γεύμα έχετε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «μαύρου θεάτρου», άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του μαύρου θεάτρου!

3η ΜΕΡΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ / ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Συνιστούμε προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ, την πόλη που αναμφίβολα αποτελεί το μαργαριτάρι της Βοημίας. Η γραφικότητα και η ομορφιά της είναι ασύγκριτη. Η ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα σπίτια που έχουν διατηρήσει την μεσαιωνική και αναγεννησιακή μορφή της πόλης και τα πανέμορφα νερά του ποταμού Μολδάβα που την περιβάλλουν της δίνουν δίκαια μια θέση στη λίστα της UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Με την άφιξή σας, ακολουθώντας ένα μαγευτικό μονοπάτι θα φτάσετε στο ύψωμα από όπου θα απολαύσετε μια συγκλονιστική πανοραμική θέα της πόλης. Στην συνέχεια θα διασχίσετε το σύμπλεγμα κτιρίων του μεσαιωνικού κάστρου, του δεύτερου μεγαλύτερου κάστρου της Τσεχίας, που υψώνεται επιβλητικά σε μία κορυφή δίπλα στις όχθες του ποταμού. Θα περάσετε την γεφυρούλα πάνω από την τάφρο με τις αρκούδες, όπου, αν είστε τυχεροί, θα τις δείτε να τσαλαβουτούν και να παίζουν! και θα συνεχίσετε την περιήγησή σας στην γοτθική εκκλησία του Αγ. Βίτου και το Ιησουίτικο κολέγιο για να καταλήξετε στην υπέροχη μεσαιωνική πλατεία της πόλης. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και ψώνια. Μπορείτε να βρείτε πολλά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χειροποίητες μαριονέτες, το βοημικό gingerbread και τα διάσημα μολύβια Koh-i-noor. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.

4η ΜΕΡA: ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ. Η περίφημη τσεχική λουτρόπολη στην περιοχή της Δυτικής Βοημίας, ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον Κάρολο τον Δ’. Μεταφράζεται ως «Πηγές του Καρόλου» και φημίζεται για τις θερμές ιαματικές πηγές και το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο και προσελκύει πλήθος κόσμου. Από εκεί έχουν περάσει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής: Γκαίτε, Σίλλερ, Μπετόβεν, Μπαχ, Τσάρος της Ρωσίας Πέτρος ο Μέγας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου και τον ρομαντικό ποταμό Τέπλα είναι πραγματικά μαγική. Στην διαδρομή σας θα περάσετε από χαρακτηριστικά τοπία των Βοημικών δασών και θα δείτε τις καλλιέργειες του λυκίσκου. Κατά την άφιξη θα κάνετε τον πανοραμικό γύρο της λουτρόπολης από ψηλά και θα φτάσετε στο ιστορικό κτίριο των λουτρών από όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση. Πρώτη στάση το φημισμένο ξενοδοχείο Pupp, όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Casino Royale» με τον James Bond, και κάθε χρόνο φιλοξενεί τους αστέρες του Hollywood στα πλαίσια του φεστιβάλ. Θα διασχίσετε την πόλη κατά μήκος του ποταμού, όπου θα δείτε τα αριστοτεχνικά κτίρια που στεγάζουν το μουσείο και το θέατρο της πόλης, για να φτάσετε στον φυσικό θερμοπίδακα. Θα συνεχίσετε για το αυτοκρατορικό θεραπευτήριο και την θερμή πηγή, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα ιαματικά νερά σε διάφορες θερμοκρασίες. Θα περπατήσετε στο Μύλο Κολονάντε και θα θαυμάσετε τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, μέχρι το τέλος της πόλης δίπλα στο δάσος. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για ψώνια, καφέ και βόλτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές γκοφρέτες σε ποικιλία γεύσεων και το παραδοσιακό λικέρ Becherovka. Για δώρα προτείνουμε τα εξαιρετικής ποιότητας καλλυντικά με ιαματικό νερό από τις πηγές και τα όμορφα πορσελάνινα φλυτζανάκια για την πόση του ιαματικού νερού. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.

5η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και παράδοση δωματίων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Hotel Olympik 4*

τιμή ανά άτομο σε δίκλινο = 370€

Hotel 987 4*

τιμή ανά άτομο σε δίκλινο = 470€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Αεροπoρικό εισιτήριο Aθήνα – Πράγα – Αθήνα με Aegean Airlines
– 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο επιλογής σας
– Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Πράγας
– Ξενάγηση μισής μέρας στην Παλιά πόλη της Πράγας με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (μενού 3 πιάτων)
– Ξενάγηση μισής μέρας στο Κάστρο της Πράγας + 2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με γεύμα (μπουφές)
– Ολοήμερη εκδρομή στη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ με ξενάγηση και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (μενού 3 πιάτων)
– Ελληνόφωνος ξεναγός / συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (150€)
– Είσοδοι στα μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
– Ποτά στα γεύματα
– Οτιδήποτε που δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

– Τσέσκυ Κρούμλοβ: 60€
– Μαύρο θέατρο της Πράγας: 22€
– Μεσαιωνική βραδιά: 50€
– Φολκλορική βραδιά: 50€

ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ: 09:25 – 11:05 (Α3864) ΠΕΜΠΤΗ
ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ: 16:50 – 20:30 (Α3867) ΔΕΥΤΕΡΑ

Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ 5 ημέρες, Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2019

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Αναχωρήσεις: Κάθε Πέμπτη (από 07/11 έως 19/12)
 • Πακέτο: Με Γκρούπ
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Πόλη αναχώρησης (*Αφορά ατομικά πακέτα.)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ 5 ημέρες, Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2019

Χάρτης

Προβολή Tsexia σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ 5 ημέρες, Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2019

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

ταξιδι στην αμερικη
ΕΛΗΞΕ

H μητρόπολη της Νέας Υόρκης είναι μία εκπληκτική πόλη, το λεγόμενο Big Apple με πλήθος διάσημων αξιοθέατων όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, το ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 8 ημέρες, 9 ημέρες
Ημερομηνίες: 12-10-2019 , 19-10-2019 , 26-10-2019 , 23-11-2019 , 24-11-2019 , 22-12-2019 , 23-12-2019 , 26-12-2019 , 27-12-2019 , 28-12-2019 , 29-12-2019
Δείτε Περισσότερα
ταξιδια εξωτερικο
ΕΛΗΞΕ

Για μία μαγική εμπειρία τα Χριστούγεννα η Λαπωνία είναι ο καταλληλότερος προορισμός. Συνάντηση με τον Αϊ Βασίλη, βόλτες με έλκηθρα ταράνδων ή με ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Ημερομηνίες: 23-12-2019 , 28-12-2019
Δείτε Περισσότερα
ΕΛΗΞΕ

Ανάμεσα στα όρη Vosgos και τον Ροδανό ποταμό η ομορφιά της Αλσατίας ξεδιπλώνεται στις γραφικές πόλεις του κρασιού με τα σπίτια επενδυμένα με ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Ημερομηνίες: 21-12-2019 , 22-12-2019 , 23-12-2019 , 26-12-2019 , 29-12-2019 , 30-12-2019 , 02-01-2020
Δείτε Περισσότερα