Πόντος Πάσχα

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

Πόντος Πάσχα, 5 ημέρες αεροπορικώς

Πρόγραμμα

Οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι μακριά από ορδές τουριστών σε μικρές πόλεις όπως η Κερασούντα ή Τραπεζούντα ιδανικές για ήρεμες διακοπές και με δροσερές και πράσινες ακτές. Η εντυπωσιακή Ελληνική Ορθόδοξη Μονή Σουμελά από τον 14ο αι., βρίσκεται 54 χιλιόμετρα από την Τραπεζούντα χτισμένη πάνω σε έναν απότομο γκρεμό πάνω από μία κοιλάδα και περιέχει θαυμάσιες τοιχογραφίες.

 

ΠΟΝΤΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΚΟΤΥΩΡΑ – ΟΙΝΟΗ
5ήμερη αεροπορική εκδρομή
Οδοιπορικό στα παράλια του Εύξεινου Πόντου.
Σεργιάνι μνήμης και ιστορίας σε χαμένες αλλά αλλησμόνητες πατρίδες .
Aναχώρηση : 26/04

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – TΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πτήσης μας για Τραπεζούντα με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.Άφιξη και αναχωρούμε για επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Η Τραπεζούντα , πόλη της Μικράς Ασίας (Πόντος) στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, στη σημερινή Τουρκία, παλιά ελληνική αποικία κατά την Αρχαιότητα, ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών, μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο των Ελλήνων Ποντίων μέχρι το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σήμερα φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας. Ιστορικά στην πόλη λειτουργούσαν ελληνικά σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι. Ιδιαίτερα το Φροντιστήριο Τραπεζούντας αποτελούσε από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για τη τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΟΡΟΣ ΜΕΛΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά . Η Μονή Παναγίας Σουμελά ή Μονή Σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού. Κατά τη παράδοση, το 386 οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος οδηγήθηκαν στις απάτητες βουνοκορφές του Πόντου μετά από αποκάλυψη της Παναγίας, με σκοπό να ιδρύσουν το μοναχικό της κατάλυμα. Εκεί, σε σπήλαιο της απόκρημνης κατωφέρειας του όρους, σε υψόμετρο 1063 μέτρα, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της Παναγίας της Aθηνιώτισσας, την οποία, πάντα κατά την παράδοση, εικονογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Οι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής Bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί θαυματουργικά η εικόνα. Το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης του μοναστηριού λύθηκε, επίσης σύμφωνα με την παράδοση, κατά θαυματουργό τρόπο. H ανθρώπινη λογική αδυνατεί να απαντήσει στο θέαμα που βλέπουν και οι σημερινοί ακόμη προσκυνητές, να αναβλύζει το αγιασμένο νερό μέσα από ένα γρανιτώδη βράχο. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έκαναν πασίγνωστο το μοναστήρι όχι μόνο στους χριστιανούς, αλλά και στους μουσουλμάνους που ακόμη συνεχίζουν να το επισκέπτονται και να ζητούν τη χάρη της Παναγίας. Κοντά στο σπήλαιο κτίστηκε το 1860 ένας πανοραμικός τετραώροφος ξενώνας 72 δωματίων και άλλοι λειτουργικοί χώροι για τις ανάγκες των προσκυνητών, καθώς και βιβλιοθήκη. Γύρω από τη μονή ανοικοδομήθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους. H μονή κατά καιρούς υπέφερε από τις επιδρομές των αλλόπιστων , εξ αιτίας της φήμης και του πλούτου που απέκτησε. Μερικά περιστατικά συνδέονται και με θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας για τη σωτηρία του μοναστηριού. Στο μοναστήρι θα έχουμε παραμονή, επίσκεψη, προσκύνημα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη όπου θα δούμε, τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηροπούλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΚΟΤΥΩΡΑ – ΟΙΝΟΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Σαμψούντα με στάση στην Κερασούντα(Φαρνακία) για να επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο που σήμερα είναι Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Κερασούντα, πόλη στα βόρειο – ανατολικά της σημερινής Τουρκίας, στις ακτές του Εύξεινου Πόντου έχει πληθυσμό 90.000 κατοίκους (απογραφή του 2003). Βρίσκεται στα νότια της Μαύρης Θάλασσας ενώ απέχει 175 χλμ από την Τραπεζούντα.Συνεχίζουμε για τα Κοτύωρα (Ordu) όπου θα δούμε το Ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο και την Οινόη (Ünye). Άφιξη στη Σαμψούντα, πόλη στα βόρεια της Τουρκίας που ανήκει στον Πόντο, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και σημαντικό λιμάνι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη όπου μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε την πλατεία Ρολογιού και την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο.Ελεύθερος χρόνος.Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό , μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Kόστος κατ’άτομο σε δίκλινο : 445€
Επιβάρυνση μονόκλινου :185€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Τραπεζούντα, Σαμψούντα-Κωνσταντινούπολη – Αθήνα με PEGASUS AIRLINES
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία βάσει προγράμματος.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Τραπεζούντα και στη Σαμψούντα με ημιδιατροφή.
Έμπειρος Ελληνόφωνος ξεναγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια – ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων 170€
Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα

 

Σημειώσεις :

*Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΤΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ )ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ : HOTEL USTA PARK 4* ή παρόμοιο
ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ: HOTEL YAFEYA 3* ή παρόμοιο

Πόντος Πάσχα, 5 ημέρες αεροπορικώς

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
  • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
  • Το email σας (απαραίτητο)
  • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
  • Αριθμός ημερών
  • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
  • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
  • Παρατηρήσεις
  • Προτιμώ Ενημέρωση

Πόντος Πάσχα, 5 ημέρες αεροπορικώς

Χάρτης

Πόντος Πάσχα, 5 ημέρες αεροπορικώς

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

Ταξίδι στη Ρουμανία
Από
495€
Αεροπορικώς

Το Βουκουρέστι είναι ένας δημοφιλής προορισμός με ορθόδοξες εκκλησίες από τον 17ο και 18ο αιώνα, αρχιτεκτονική αρ νουβό, νεοκλασικά παλάτια και ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Ημερομηνίες: 26-04-2019 , 30-04-2019
Δείτε Περισσότερα
πακετα διακοπων εξωτερικο
Από
320€
Με πούλμαν

Η Κωνσταντινούπολη είναι μία ζωντανή πόλη και διαθέτει εκλεκτή κουλτούρα που προέρχεται από την Ανατολή και τη Δύση. Με πληθώρα πολύπλοκων ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Ημερομηνίες: 26-04-2019 , 30-04-2019
Δείτε Περισσότερα
Πακέτα διακοπών Κωνσταντινούπολη
Από
380€
Αεροπορικώς

Κωνσταντινούπολη είναι η μαγευτική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα σε δύση και ανατολή με σημαντικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία, πανέμορφα τοπία, ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 5 ημέρες
Ημερομηνίες: 25-04-2019 , 26-04-2019 , 27-04-2019 , 30-04-2019 , 13-06-2019 , 14-06-2019
Δείτε Περισσότερα