Πανόραμα Βιετνάμ, Δέλτα Μέκονγκ

ΕΛΗΞΕ

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

Πανόραμα Βιετνάμ, Δέλτα Μέκονγκ 10 ημέρες, ατομικά & εξωτικά πακέτα διακοπών

Πρόγραμμα

Το Βιετνάμ είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, προσελκύοντας ταξιδιώτες στα καταπράσινα βουνά, τις πολυσύχναστες πόλεις και χρυσές αμμουδιές. Παρά τον γρήγορο εκσυγχρονισμό στις πόλεις του Βιετνάμ Ανόι και Χο Τσι Μινχ, οι παραδόσεις τιμούνται και παραμένουν άθικτες. Εδώ υπάρχουν πολυάριθμα αρχαία ορόσημα, αποικιακές δομές, βουδιστικά ιερά δίπλα σε πανύψηλους ουρανοξύστες γεμάτα φεστιβάλ και τελετές εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες φιλοξενούν πολυτελή θέρετρα και εκλεκτά εστιατόρια ενώ εκτεταμένοι ορυζώνες είναι κατάλληλοι για πεζοπορία.

 

Πανόραμα Βιετνάμ
Δέλτα Μεκόνγκ

 

Πρόκειται για μια χώρα που, όταν τη ζεις, πραγματικά «επιτίθεται» στις αισθήσεις σου! Γρήγοροι ρυθμοί, υψηλές ταχύτητες, θόρυβοι, έντονες μυρωδιές… Πλανόδιοι έμποροι έξω από πολυκατοικίες και υπέροχους ναούς, πάνω στα πεζοδρόμια, να διαφημίζουν τις πραμάτειες τους και στους γύρω δρόμους να βουίζουν χιλιάδες μηχανάκια. Είναι ένα πολύχρωμο πολιτισμικό και εθνολογικό μωσαϊκό με αποκλειστικά δική του ταυτότητα.

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
10 ηµέρες – 7 νύχτες από 1085€
από Απρίλιο έως Οκτώβριο 2019
Εγγυημένες αναχωρήσεις καθημερινά
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα
Τιµές κατ’ άτοµο

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

2η ημέρα: Ανόι

Άφιξη στο αεροδρόµιο και αφού τελειώσουµε µε τις διαδικασίες της βίζας θα συναντήσουµε τον αντιπρόσωπό µας για να µεταφερθούµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση και διανυκτέρευση. Το Ανόι είναι µία πόλη που απλώνεται ανάµεσα σε λίµνες και αποτελεί το οικονοµικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάµ.

3η ημέρα: Ανόι

Πρωινό και ξενάγηση στο Ανόι. Στο κέντρο κυριαρχούν τα Γαλλικά αποικιακά κτίρια, με τη χαρακτηριστική τους κομψότητα. Το σπίτι του Χο Τσι Μινχ και το μαυσωλείο του, ηγέτη του νέου Βιετνάμ (κλειστό Δευτέρα & Παρασκευή), είναι ένα ακόμα αξιοθέατο που θα μας προσφέρει βαθιά κατανόηση για το σεβασμό του λαού προς τον ηγέτη του. Άλλα σημεία που θα διεκδικήσουν την προσοχή μας είναι ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα, το Εθνολογικό Μουσείο και η περίφημη παγόδα Tran Quoc. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας µετά το γεύµα µας σε τοπικό εστιατόριο για διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ανόι – Χα Λόνγκ

Πρωινό και η μέρα είναι αφιερωμένη στο πιο φημισμένο αξιοθέατο του βορείου Βιετνάμ αλλά και κορυφαίο σ’ ολόκληρη τη χώρα, τον Όρμο Χα Λονγκ. Μοναδικοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί σαν μετέωροι βράχοι υψώνονται από τα σμαραγδένια νερά, θαρρείς κομμένοι με ακρίβεια από κάποιο γιγάντιο εργαλείο, και στην οροφή τους έχουν δάσος, δημιουργώντας άπειρα νησάκια σε μικρογραφία, που προσφέρονται για μοναδική εμπειρία κρουαζιέρας. Επιβιβαζόμαστε στα ειδικά πλοιάρια για μια 4ωρη βόλτα ανάμεσά τους, η οποία περιλαμβάνει γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα Βιετναμέζικα εδέσματα, αφού πρώτα αγκυροβολήσουμε για μπάνιο σε μία από τις πανέμορφες σπηλιές. Δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοιάριο.

5η ημέρα: Χα Λόνγκ – Ντα Νάνγκ – Χόι Αν

Πρωινό και συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στην ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς περιοχή. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ανόι για την εσωτερική μας πτήση προς το Ντα Νανγκ, την παραλιακή πόλη και πρώην αποικιακό λιμάνι των Γάλλων, απ’ όπου θα συνεχίσουμε για το το Χόι Αν, προκειμένου να τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο και να διανυκτερεύσουμε. Χρόνος για περίπατο και γνωριμία με τα στενά δροµάκια στα οποία θα θαυµάσετε πολλές διαφορετικές αρχιτεκτονικές κάποιες εκ των οποίων δεν θα τις βρείτε πουθενά στον κόσµο.

6η ημέρα: Χόι Αν – Μάι Σoν – Χόι Αν

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μάι Σον για να δούμε από κοντά τους χαρακτηριστικούς ναούς της πνευματικής πρωτεύουσας του βασιλείου των Τσαμ, που κυριάρχησε στην Νοτιοανατολική Ασία για 1000 χρόνια με πολύ πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Οι ναοί και τα ιερά είναι στην ουσία τετραγωνισμένοι πύργοι με κόκκινα τούβλα. Διάλειμμα για ξεκούραση και γεύμα σε εστιατόριο. Επιστρέφουμε στην Χόι Αν και συνεχίζουμε με ξενάγηση στην παλιά πόλη, τα περισσότερα σημεία της οποίας έχουν παραμείνει αναλλοίωτα θυμίζοντας περιόδους ακμής. Θα γνωρίσουμε τις συνοικίες των εμπόρων, τη σκεπαστή Ιαπωνική γέφυρα ηλικίας 400 ετών, την πολύχρωμη τοπική αγορά στο ποτάμι, την Κινέζικη παγόδα Πουκ Κιέν και το 200 χρόνων σπίτι Ταν Κι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

7η ημέρα: Χόι Αν – Ντα Νάνγκ – Χουέ – Σαϊγκόν (Χο Τσι Μινχ)

Πρωινό και μετάβαση στην ιστορική πόλη Χουέ. Υπήρξε πρωτεύουσα κατά την αυτοκρατορική θητεία των Nguyen και ακόμα στους διαδρόμους του φρουρίου της αντηχούν ψίθυροι που μαρτυρούν την αίγλη της παλιάς εποχής. Κομμάτι της γοητείας της, άλλωστε, οφείλεται στο ότι είναι χτισμένη πάνω στον Ποταμό των Αρωμάτων, τον οποίο θα απολαύσουμε κάνοντας μια πρωινή σύντομη βαρκάδα. Θα επισκεφθούμε ακόμα την παγόδα Τιέν Μουν, σήμα κατατεθέν της Χουέ, καθώς και το Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Μιν Μανγκ. Απογευματινή περιήγηση που περιλαμβάνει την Απαγορευμένη Πόλη, την αυτοκρατορική ακρόπολη και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Του Ντουκ. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την πρώην Σαϊγκόν – νυν Χο Τσι Μινχ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σαϊγκόν – Κάι Μπε – Δέλτα του ποταµού Μεκόνγκ

Πρωινό και αναχώρηση πολύ νωρίς. Η διαδρομή μας προς το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ θα μας περάσει από γραφικά τοπία με καταπράσινους ορυζώνες. Στο Κάι Μπε θα επιβιβαστούμε σε σκάφος το οποίο θα μας μεταφέρει στην τοπική αγορά, προκειμένου να παρατηρήσουμε τις συναλλαγές μεταξύ των ντόπιων, αλλά και τη μοναδική ατμόσφαιρα. Η ξενάγηση στην περιοχή και το τοπικό χρώμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε σπίτι και σε ιδιωτικές αγροτικές καλλιέργειες. Η περιήγηση στα κανάλια θα μας φέρει στο νησί Ταν Πονγκ, όπου θα παρακολουθήσουμε σεμινάριο μαγειρικής με τοπικά υλικά και εθνικές σπεσιαλιτέ. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα στο νησί και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Σαϊγκόν για ξεκούραση.

9η – 10η ημέρα: Σαϊγκόν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μπορεί να μας θυμίζει το ρεπορτάζ του πολέμου με όλες τις ανεπιθύμητες εικόνες που η ανάμνηση αυτή ξυπνά, μπορεί να κάνουμε το συνειρμό με παλαιότερες εποχές που είχε κακή φήμη, όμως τώρα η πόλη Χο Τσι Μινχ στέκει περήφανη ως υπενθύμιση του πολύ σημαντικού δρόμου ανάκαμψης που έχει ακολουθήσει ολόκληρη η χώρα. Στην ξενάγησή μας «πρωταγωνιστούν» το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νότιου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου, το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ, το Ταχυδρομείο. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. ή εάν το επιθυµούµε µπορούµε να συνεχίσουµε σε κάποια άλλη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως την Καµπότζη. Άφιξη την επόμενη μέρα.

 

 

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης με αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
• Αεροπορικά εσωτερικά εισιτήρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
• Πρωινό καθημερινά και 6 γεύματα
• Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό
• Εισόδους στα αξιοθέατα
• Φρούτα στον ποταμό Μεκόνγκ
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
• Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό
• Ιnvitation letter για την προετοιμασία της βίζας

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων 380 € το άτομο από Αθήνα & 360 € από Θεσσαλονίκη
• Έξοδα βίζας 25€ το άτομο
• Αχθοφορικά
• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

• Η σειρά του προγράμματος, τα ξενοδοχεία, μπορούν να τροποποιηθούν όπως ακριβώς επιθυμείτε.
• Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο.
Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

Πανόραμα Βιετνάμ, Δέλτα Μέκονγκ 10 ημέρες, ατομικά & εξωτικά πακέτα διακοπών

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
  • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
  • Το email σας (απαραίτητο)
  • Πόλη αναχώρησης (*Αφορά ατομικά πακέτα.)
  • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
  • Αριθμός ημερών
  • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
  • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
  • Παρατηρήσεις
  • Προτιμώ Ενημέρωση

Πανόραμα Βιετνάμ, Δέλτα Μέκονγκ 10 ημέρες, ατομικά & εξωτικά πακέτα διακοπών

Χάρτης

Πανόραμα Βιετνάμ, Δέλτα Μέκονγκ 10 ημέρες, ατομικά & εξωτικά πακέτα διακοπών

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

φθηνά πακέτα διακοπών Τανζανία, Ζανζιβάρη
ΕΛΗΞΕ

Η Τανζανία είναι η πεμπτουσία της ονειρεμένης Αφρικής. Με υπέροχες τοποθεσίες όπως η Ζανζιβάρη, Σερενγκέτι, όρος Κιλιμάντζαρο, λίμνη Τανγκανίκα, ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 9 ημέρες
Αναχωρήσεις: Καθημερινές αναχωρήσεις έως 31/10/19
Δείτε Περισσότερα
ΕΛΗΞΕ

Η Κίνα διαθέτει έναν από τους τέσσερις μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς. Πρόκειται για μία τεράστια, μυστηριώδης και πανέμορφη χώρα που έχει πολλά ...

Αναχώρηση από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια: 10 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Σάββατο έως 31/10/19
Δείτε Περισσότερα
ΕΛΗΞΕ

Το Μπαλί περιστοιχίζεται από τα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού, ένα από τα 17.500 νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας αλλά ανάμεσα στους ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 10 ημέρες
Αναχωρήσεις: Καθημερινές αναχωρήσεις έως 31/10/19
Δείτε Περισσότερα