Πανόραμα Τυνησίας

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

Πανόραμα Τυνησίας 7 ημέρες αεροπορικώς

Πρόγραμμα

Σε κοντινή απόσταση από την Ιταλία, η Τυνησία είναι χώρα της Βόρειας Αφρικής ανάμεσα στην Αλγερία και τη Λιβύη. Από τις ηλιόλουστες παραλίες του βόρειου τμήματος στο σεληνιακό τοπίο της ερήμου του νότου, μία χώρα με αντιθέσεις. Με πολύπλευρες , σύγχρονες πόλεις με σημάδια από το αρχαίο παρελθόν, χωριά πλούσια σε μυστικισμό, μεσαιωνικές πόλεις με δαιδαλώδη σοκάκια και αρχαιολογικά ερείπια αντάξια της Ρώμης που ταξιδεύουν μέσω της Τυνησίας σαν να ξετυλίγεται αργά αργά ένα μωσαϊκό από μία άλλη εποχή.

 

Πανόραμα Τυνησίας 

 

Πληροφορίες πακέτου

Η Τυνησία βρίσκεται στη νότιο δυτική πλευρά της Μεσογείου. Κατέχει μια στρατηγική θέση που ενώνει τις ακτές της Μεσογείου με την Αφρικανική Σαχάρα. Θεωρείται αληθινό σταυροδρόμι των πολιτισμών και συνάμα μια γοητευτική Όαση και πύλη της Σαχάρας. Ιδανικός προορισμός για Τουρισμό και διακοπές. Με την πρώτη ευκαιρία, αξίζει να την επισκεφθείτε και να απολαύσετε τις υπέροχες ομορφιές της. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει και τα τρία πρόσωπα της χώρας, τόσο το Μεσογειακό όσο και το Αραβικό και Αφρικανικό.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί, το ταξίδι μας στην Τυνησία:

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ

Επίσκεψη στο Εθνικό μουσείο Μπράντο, με την μοναδική παγκοσμίως συλλογή ψηφιδωτών Ρωμαϊκής εποχής. Εν συνεχεία, μια ωραία βόλτα στην Μεδινα – Παζάρι του 13ου αιώνα και στο κέντρο της πρωτεύουσας, την Τύνιδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Χάμμαμετ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Η 2η μας μέρα στην Τυνησία, θα είναι αφιερωμένη για την ξενάγηση στα αξιοθέατα της αρχαίας πόλης Χάμμαμετ (Ρωμαϊκή Papput) και την περιπλάνηση στην Μεσογειακή Μεδίνα και την <>, της Γιασμίν Χάμμαμετ. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Χάμμαμετ.

3η HMEPA ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΕΛ ΤΖΕΜ – ΜΑΤΜΑΤΑ – ΝΤΟΥΖ – ΤΟΖΕΡ

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε με προορισμό την πρωτεύουσα των Οάσεων Τόζερ. Πρώτος μας σταθμός, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Ελ-Ζεμ του 2ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την πατρίδα των Τρωγλοδυτών Ματμάτα, που κατοικείται από τους απογόνους των Βερβερίνων. Η δύση του ηλίου θα μας βρει πάνω σε καμήλες (καραβάνι), ανάμεσα στους αμμολόφους στα ανοιχτά της Όασης και πύλη της ερήμου, Ντουζ. Δείπνο και διανυκτέρευση στη πρωτεύουσα των Οάσεων Τόζερ.

4η ΗΜΕΡΑ ΤΟΖΕΡ

Σήμερα, ήρθε η ώρα για μια απόδραση με jeep 4×4 στις ορεινές Οάσεις του Άτλαντα, Σεμπίκα και Ταμάγζα, και στην ερημική τοποθεσία << Ο λαιμός της καμήλας>> όπου γυρίστηκαν οι βραβευμένες κινηματογραφικές ταινίες, <<Ο πόλεμος των άστρων>> και <<Ο Άγγλος ασθενής>>. Ακολουθεί απογευματινή ξενάγηση στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο <3.000 χρόνια Τυνησία> και εν συνεχεία μια φαντασμαγορική βεδουίνικη βραδιά. Διανυκτέρευση στη Τοζέρ.

5η ΗΜΕΡΑ ΤΟΖΕΡ – ΚΑΙΡΟΥΑΝ – ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ – ΣΟΥΣ

Το πρωί, γεμάτοι αναμνήσεις από την έρημο Σαχάρα και των Οάσεων της, ξεκινάμε με προορισμό το πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο Πορτ ελ Καντάουι/ Σους. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Καιρουαν, η 4η Ιερή πόλη του Ισλάμ, στην οποία θα επισκεφθούμε το αρχαιότερο τέμενος του 7ου αιώνα (671 μ.Χ.) και την ιστορική Μεδίνα της. Συνεχίζουμε για τον προορισμό μας με ενδιάμεση στάση για περίπατο και καφέ στην γραφική μαρίνα του Πορτ Ελ Καντάουι. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Σους.

6η ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡ – ΣΟΥΣ

-Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης Μοναστίρ, όπως το Αραβικό φρούριο του 8ου αιώνα (παλιότερο χριστιανικό μοναστήρι γυναικών) και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χαμπίμπ Μπουργκίμπα (1ος πρόεδρος της Τυνησίας).
-Επίσκεψη στα μνημεία της πόλης Σούς, που Ιδρύθηκε από τους Φοίνικες τον 9ο αιώνα π.Χ. Υπήρξε τόπος συνάντησης και ανταγωνισμού διαφόρων δυναστειών. Σήμερα θεωρείτε μία ευχάριστη πόλη για διαμονή, τουρισμό και διασκέδαση. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Σούς.

7η ΗΜΕΡΑ ΣΟΥΣ – ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πριν αποχαιρετίσουμε την Τυνησία για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής μας στην Ελλάδα, θα φροντίσουμε για μια επίσκεψη στην θρυλική και αιώνια πατρίδα του Αννίβα, την Καρχηδόνα. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο, προβλέπεται μία βόλτα και καφέ στο Μεσογειακό χωριό του Σίντι Μπου Σαιντ.
Καλό μας ταξίδι στην πανέμορφη & φιλόξενη Τυνησία!

 

Παρατηρήσεις:
1. *Οι τιμές έχουν εκτιμηθεί με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες ( Δηνάριο Τυνησίας – Ευρώ), όπως και οι φόροι αεροδρομίων βάση της τρέχουσας δημοσιευμένης τιμής. Σε περίπτωση αλλαγής τιμών το γραφείο μας σας ενημερώνει εγκαίρως.
2. Ελάχιστη συμμετοχή 16 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής η τιμή διαφοροποιείται ανάλογα.
3. Απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο : Διαβατήριο εν ισχύ.

 

Τιμές
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Από 21/09 και κάθε Παρασκευή
ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 750,00€

 

Περιλαμβάνονται
• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ
• 6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
• 6 ΠΡΩΙΝΑ, 6 ΔΕΙΠΝΑ ΚΑΙ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ (ΜΑΤΜΑΤΑ-ΤΟΖΕΡ-ΚΑΙΡΟΥΑΝ)
• ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΟΖΕΡ (GALA DINNER)
• ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΝΤΟΥΖ
• ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP 4×4 ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΟΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ
• ΕΙΣΟΔΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΜΕΣΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ
• ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ/ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ: Κος ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΜΠΑΣΑΡ
• ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ (ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Δεν περιλαμβάνονται
• ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ: ΠΕΡΙΠΟΥ 170,00€ *

Πανόραμα Τυνησίας 7 ημέρες αεροπορικώς

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
  • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
  • Το email σας (απαραίτητο)
  • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
  • Αριθμός ημερών
  • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
  • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
  • Παρατηρήσεις
  • Προτιμώ Ενημέρωση

Πανόραμα Τυνησίας 7 ημέρες αεροπορικώς

Χάρτης

Πανόραμα Τυνησίας 7 ημέρες αεροπορικώς

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

φθηνά πακέτα διακοπών Μαρόκο
Από
670€
Αεροπορικώς

Το Μαρόκο είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του σερφ μία πραγματικά μοναδική εμπειρία με περιοχές που προσφέρουν εκπληκτικές ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 8 ημέρες
Αναχωρήσεις: κάθε Παρασκευή
Δείτε Περισσότερα
φθηνά πακέτα διακοπών Μαρόκο
Από
940€
Αεροπορικώς

Η γη των μπαχαρικών με άρωμα μυστηρίου με τα μεσαιωνικά Kasbahs, το Μαρόκο διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Η χώρα είναι σαν ένα μαγικό χαλί, από ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 8 ημέρες
Αναχωρήσεις: από 05/10 & κάθε Παρασκευή
Δείτε Περισσότερα
φθηνά πακέτα διακοπών Μαρόκο
Από
870€
Αεροπορικώς

Περιηγηθείτε με το μαγικό σας χαλί στην μυστικιστική χώρα των souks (παζαριών), των σουλτάνων, των χαοτικών αγορών και των ζωηρών χρωμάτων. ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 7 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή από 05/10
Δείτε Περισσότερα