Μέλανας Δρυμός, Χαϊδελβέργη

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

Μέλανας Δρυμός, Χαϊδελβέργη, 6 ημέρες αεροπορικώς, Χριστούγεννα

Πρόγραμμα

Ταξιδέψτε στο Μέλανα Δρυμό και απολαύστε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες στη Γερμανία. Επισκεφθείτε το μαγευτικό παλάτι της Χαϊδελβέργης, χαλαρώστε στη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν και περιηγηθείτε σε ειδυλλιακά τοπία του Μέλανα Δρυμού, θαυμάστε τον εξαιρετικό πύργο του Φράιμπουργκ και τα διάσημα ρολόγια κούκων στο Breitnau.

 

ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

 

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Χαιδελβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN ή LUFTHANSA για Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα του χρηματιστηρίου και τραπεζών, θεωρείται δίκαια το «Μανχάταν» του Μάιν. Αναχώρηση για τη Χαιδελβέργη όπου θα ξεναγηθούμε . Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, όπου θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβείτε στο επιβλητικό Schloss (Κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε επίσης στον εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπτστράσσε (Haupstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας (1.600 μέτρα). Τακτοποίηση στο επιλεγμένο και κεντρικό ξενοδοχείο μας CROWNE PLAZA 4* sup. (www.crowneplazaheidelberg.de ),

2η μέρα: Χαϊδελβέργη, ελεύθερη μέρα

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας .

3η μέρα: Χαιδελβέργη – Στρασβούργο

Πρωινή αναχώρηση για το Στρασβούργο όπου θα δούμε τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame και το εντυπωσιακό αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη «Petite France»/Μικρή Γαλλία, το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες και τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ που διαρρέει την πόλη, στον οποίο μάλιστα, η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει «περιοχή του Ιλλ». Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Χαιδελβέργη – Βισμπάντεν – Ρουντεσχάιμ

Πρωινή αναχώρηση για το Βισμπάντεν, την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Έσσης και ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα θέρετρα ιαματικών λουτρών. Θα συνεχίσουμε για το χωριό του Ρουντεσχάιμ με το ξακουστο κρασι, το Eiswein και το παγωμένο γλυκό κρασί που παράγεται στην κοιλάδα του Ρήνου από υπερώριμα σταφύλια τα οποία παραμένουν ατρύγητα στο κλήμα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση για τη γραφική Χαϊδελβέργη.

5η μέρα: Στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ – Χαϊδελβέργη

Σήμερα θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και τα χωριά με τα ξύλινα κουκλίστικα σαλέ του περίφημου Μέλανα Δρυμού. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, στην οποία θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία). Φθάνουμε στην «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), στην περιοχή του Τρίμπεργκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Χαιδελβέργη

6η μέρα: Χαϊδελβέργη – Φρανκφούρτη – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη όπου θα περιηγηθούμε . Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 22 Δεκεμβρίου 6 μέρες

Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο 655
3ο άτομο έως 12 ετών 555
Μονόκλινο 875

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: € 180
Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο 65 ευρώ κατ άτομο

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN / LUFTHANSA
AEGEAN 21-26/12
ATH FRA 08:25 10:25
FRA ATH 18:00 21:50

LUFTHANSA 22-27/12
ATH FRA 07:05 09:10
FRA ATH 12:30 16:15
• Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* sup. στην Χαϊδελβέργη
• Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check points, parking 20€/ άτομο, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22-27/12 :
1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη περιήγηση πόλης – Χαιδελβέργη
2η μέρα: Χαιδελβέργη – Στρασβούργο
3η μέρα: Χαιδελβέργη – Βισμπάντεν – Ρουντεσχάιμ
4η μέρα: Στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ
5η μέρα: Χαϊδελβέργη – ελεύθερη μέρα
6η μέρα: Χαϊδελβέργη – Φρανκφούρτη – Αθήνα

Μέλανας Δρυμός, Χαϊδελβέργη, 6 ημέρες αεροπορικώς, Χριστούγεννα

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
  • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
  • Το email σας (απαραίτητο)
  • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
  • Αριθμός ημερών
  • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
  • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
  • Παρατηρήσεις
  • Προτιμώ Ενημέρωση

Μέλανας Δρυμός, Χαϊδελβέργη, 6 ημέρες αεροπορικώς, Χριστούγεννα

Χάρτης

Μέλανας Δρυμός, Χαϊδελβέργη, 6 ημέρες αεροπορικώς, Χριστούγεννα

Βίντεο