Μαύρο Τριαντάφυλλο, Τουρκία

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

 • Διατροφή: Ημιδιατροφή
 • Εκδρομές: Ναι
 • Ξεναγήσεις: Ναι
 • Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο & πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Προορισμοί: Γκαζιαντέπ, Μαρντίν, Ούρφα

Μαύρο Τριαντάφυλλο, Τουρκία 7 ημέρες, Καλοκαίρι 2019

Πρόγραμμα

Η Νοτιοανατολική Ανατολία είναι μία περιοχή με μυστηριακούς και αρχαίους πολιτισμούς. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από κορυφές βουνών με κολοσσιαίες κεφαλές στο ηλιοβασίλεμα, παλιός δρόμος μεταξιού προς την Κίνα, εγκαταλειμμένα ερείπια αρχαίων αρμένικων, ουραντιανών πόλεων, απομονωμένα παλάτια στις κορυφές λόφων, εκπληκτικά αρχαιολογικά μωσαϊκά και το περίφημο μαύρο τριαντάφυλλο.

 

Μαύρο Τριαντάφυλλο – Ταξιδιωτικό πακέτο στη Τουρκία
Από €690
7 ημέρες

 

Περιγραφή για το ταξιδιωτικό πακέτο
Ένα υπέροχο ταξιδιωτικό πακέτο επτά (7) ημερών στην Τουρκία με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και ξεναγήσεις σε Γκαζιαντέπ, Χαλφέτι, Ούρφα, Γκεμπεκλί Τεπέ, Χαρράν, όρος Νεμρούτ, Μαρντίν και Μιντιάτ.

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής
Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).

Ώρα Αναχώρησης
Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

 

Πρόγραμμα ξεναγήσεων για το ταξιδιωτικό πακέτο

 

Ημέρα 1η ΑΘΗΝΑ – ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο αεροδρόμιο, παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Γκαζιαντέπ είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, γνωστό για τον μπακλαβά που παράγεται στην πόλη και τα πράσινα φιστίκια, που αποκαλούνται φιστίκια Αντέπ στην Τουρκία. Αντέπ είναι η πρώτη ονομασία της πόλης, ενώ ακόμα και σήμερα ανεπίσημα χρησιμοποιείτε από τους ντόπιους.
Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία της πόλης. Θα περάσουμε από το κάστρο της πόλης (υπό μερική αναστύλωση) που υποδηλώνει την μακρά ιστορία της πόλης. Άλλωστε το Γκαζιαντέπ είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, τουλάχιστον 6.000 ετών, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του κράτους της Τουρκίας (1920). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την περίηγησή μας στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Πρώτη μας στάση το περίφημο μουσείο ψηφιδωτών Ζεύγμα, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Τουρκίας. Το μουσείο διαθέτει μια εκπληκτική συλλογή με ψηφιδωτά τα οποία ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία ελληνική πόλη Ζεύγμα, νότια του Γκαζιαντέπ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, με εκθέματα που ξεκινάνε από την περίοδο των Χετταίων ως και σήμερα. Αργότερα θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, γεμάτα με μαγαζιά μπαχαρικών, μπακιριών και δερμάτινων. Τον καφέ μας θα το απολαύσουμε σε παραδοσιακό καφενείο υπό τον ήχο των τριακοσίων καναρινιών, σήμα κατατεθέν του καφενείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ – ΧΑΛΦΕΤΙ – ΟΥΡΦΑ

Μετά το πρωινό μας θα πάμε οδικώς μέχρι το περίφημο χωριό με τα μαύρα τριαντάφυλλα, όπου γυρίστηκε η σειρά Karagul μια μικρή αγροτική περιοχή, στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη. Το χωριό Χαλφέτι, πρόκειται για την παλιά ελληνική πόλη Ώριμα (Urima), το οποίο σήμερα είναι κατά το ήμισυ βυθισμένο στα νερά του Ευφράτη. Στο Χαλφέτι, φυτρώνουν τα σπάνια μαύρα τριαντάφυλλα, γνωστά και ως τριαντάφυλλα Χαλφέτι. Έχουν το ίδιο σχήμα με τα κοινά τριαντάφυλλα, αλλά το χρώμα είναι πολύ σκούρο βυσσινί. Μεγαλώνουν μόνο το καλοκαίρι και μόνο στο Χαλφέτι. Ο λόγος του αλλόκοτου χρώματος είναι η σύσταση του εδάφους της περιοχής και το PH του νερού (που προέρχεται από τον Ευφράτη). Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή κρουαζιέρα στα νερά του φράγματος Birecik όπου θα δούμε την ημιβυθισμένη παλιά πόλη. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας σε παραδοσιακό καφενείο με θέα όλη την πόλη.
Η συνέχεια μας βρίσκει στην Urfa ( Sanliurfa), η αρχαία Έδεσσα. Θα έχουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, ενώ στην συνέχεια θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η ΟΥΡΦΑ – ΓΚΕΜΠΕΚΛΙ ΤΕΠΕ –ΧΑΡΡΑΝ- ΟΥΡΦΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα φύγουμε για το Γκεμπεκλί Τεπέ, να ύψωμα 760 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και απέχει 12 χιλιόμετρα από την Ούρφα. Στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί προϊστορικοί ναοί της νεολιθικής εποχής που έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 11.500 π.Χ. και είναι οι αρχαιότεροι στον κόσμο. Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες. To μνημείο έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2018. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο Χαρράν ένας από τους ελάχιστους αρχαίους οικισμούς που διατηρούν ακόμη τη Βιβλική τους ονομασία. Κατά την Παλαιά Διαθήκη, στη Χαρράν μετακινήθηκε ο Αβραάμ και έζησε εκεί μέχρι τα 75 χρόνια του, όταν μετά από θεϊκή εντολή πήρε μαζί του τη γυναίκα του Σάρα, τον Λωτ, όλα τα υπάρχοντά τους και όλους τους υπηρέτες που είχαν αποκτήσει στη Χαρράν, και έφυγαν για τη γη Χαναάν . Σε άλλο σημείο της Π. Διαθήκης αναφέρεται ότι σε ένα πηγάδι στη Χαρράν ο Ιακώβ συνάντησε τη Ραχήλ και τους βοσκούς , αλλά και ότι ο Αδάμ με την Εύα στη Χαρράν κατέφυγαν όταν εκδιώχθηκαν από τον Κήπο της Εδέμ.Θα περπατήσουμε στο πρώτο γνωστό πανεπιστήμιο του κόσμου, όπου διασώζεται ένας πύργος και μια αψίδα.
Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα φημισμένα σπίτια του Χαρράν που μοιάζουν με κυψέλη και είναι πλίνθινα σπίτια. Πιστεύεται ότι έχουν παραμείνει αμετάβλητα στον σχεδιασμό για τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Μερικά ήταν ακόμα σε χρήση, σαν κατοικίες μέχρι το 1980. Ωστόσο, παραμένουν σήμερα μόνο σαν τουριστικά εκθέματα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης ζει σε ένα νεόκτιστο μικρό χωριό περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά από τον ιστορικό χώρο.
Επιστρέφοντας στην Ούρφα, θα δοκιμάσουμε την τοπική σπεσιαλιτέ ( Urfa kebab) και θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Θα περπατήσουμε στην δεξαμενή του Αβραάμ, όπου πιστεύεται πως ο Νεμρώδ είχε πετάξει τον Αβραάμ στην πυρά, προκειμένου να τον θυσιάσει. Ο Θεός όμως άλλαξε τη φωτιά σε νερό και τα αναμμένα κάρβουνα σε ψάρια. Συνεχίζοντας τον περίπατό μας μέσα στη πόλη θα σταματήσουμε για καφέ ενω το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η ΟΥΡΦΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΜΡΟΥΤ – ΟΥΡΦΑ

Πολύ πρωινό ξεκίνημα για να βρεθούμε στην πόλη Adiyaman και στο όρος Νεμρουτ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. To όνομα του όρους προέρχεται από τον μυθικό βασιλιά Νεμρώδ, ο οποίος αναφέρεται τόσο στη Βίβλο όσο και στο Κοράνι. Ο βασιλιάς Αντίοχος της Κομμαγήνης, έχτισε το 63 πΧ στην κορυφή του βουνού το ταφικό του ιερό με τεράστια αγάλματα ύψους 9 μέτρων που αναπαριστούσαν τον ίδιο, δύο λιοντάρια, δύο αετούς και διάφορους ελληνικούς και πέρσες θεούς και ημίθεους όπως ο Ηρακλής, τη θεά Τύχη και τον Απόλλωνα-Μίθρα. Τα αγάλματα αυτά ήταν καθισμένα σε θρόνους στη σειρά, με τα ονόματα του κάθε θεού χαραγμένα πάνω τους, ωστόσο πλέον, τα κεφάλια των αγαλμάτων βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή και από το είδος της φθοράς που υπέστησαν, εικάζεται ότι προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της εικονομαχίας στο Βυζάντιο. Επιστροφή στην Ούρφα, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η ΟΥΡΦΑ – ΜΑΡΝΤΙΝ – ΜΙΝΤΥΑΤ – ΜΑΡΝΤΙΝ

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε οδικώς προς το Μαρντίν γνωστή κυρίως για την αραβική αρχιτεκτονική της, και για την στρατηγική της θέσης, αφού είναι χτισμένη σε βραχώδη βουνό κοιτάζοντας προς τις πεδιάδες της βόρειας Συρίας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Deyrulzafaran, πιο γνωστό με την ονομασία μοναστήρι του κρόκου, εξαιτίας του ιδιαίτερου χρώματος. Στο μοναστήρι ζει η ορθόδοξη κοινότητα των Ιακωβίνων της Συρίας ακατάπαυστα από το 330 μ.Χ. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο γειτονικό Midyat, όπου γυρίστηκε η σειρά Sila.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η ΜΑΡΝΤΙΝ – ΑΘΗΝΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μαρντίν για την πτήση μας στην Αθήνα μέσω Κων/πολης.

 

Μαύρο Τριαντάφυλλο, Τουρκία 7 ημέρες, Καλοκαίρι 2019

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Ημερομηνίες Αναχωρήσεις: 13-06-2019 , 13-07-2019 , 10-08-2019 , 07-09-2019
 • Πακέτο: Με Γκρούπ
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Πόλη αναχώρησης (*Αφορά ατομικά πακέτα.)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Μαύρο Τριαντάφυλλο, Τουρκία 7 ημέρες, Καλοκαίρι 2019

Χάρτης

Μαύρο Τριαντάφυλλο, Τουρκία 7 ημέρες, Καλοκαίρι 2019

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

φθηνά πακέτα διακοπών Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Από
375€
Αεροπορικώς

Κωνσταντινούπολη μία πόλη με ένδοξο παρελθόν που διαθέτει φυσικές ομορφιές, μιναρέδες που ανεβαίνουν στον ουρανό, επιχρυσωμένους θόλους, μεγάλο ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 4 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Δείτε Περισσότερα
φθηνά πακέτα διακοπών Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Από
430€
Αεροπορικώς

Η Κωνσταντινούπολη είναι η πιο εξωτική πόλη της Ευρώπης, στέκει στην άκρη της εκεί που η ανατολή συναντά τη δύση. Ο επιβλητικός Βόσπορος χωρίζει ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 5 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Δείτε Περισσότερα
φθηνά πακέτα διακοπών Τουρκία
Από
650€
Αεροπορικώς

Η Κωνσταντινούπολη είναι μοναδική πόλη χτισμένη ανάμεσα σε δύο ηπείρους σε στρατηγική θέση με μαγευτική φυσική ομορφιά και επιβλητικά μνημεία ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Δείτε Περισσότερα