Γύρος Ανατολικής Γερμανίας

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

Γύρος Ανατολικής Γερμανίας 7 ημέρες, Πάσχα & Ιούλιος 2019

Πρόγραμμα

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη και συναρπαστική πόλη της Γερμανίας γνωστή για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη νυχτερινή ζωή. Η Δρέσδη γνωστή ως η «Φλωρεντία του Έλβα» βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στις όχθες του Έλβα με μπαρόκ αρχιτεκτονική και παγκόσμιας κλάσης μουσεία. Η Λειψία υπήρξε γενέτειρα για μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Γερμανίας όπως Γκαίτε και Μπαχ. Η Ερφούρτη πρωτεύουσα της Θουριγγίας είναι γεμάτη ιστορικά αρχοντικά, καθεδρικούς ναούς, μοναστήρια και την αρχαιότερη κατοικημένη γέφυρα της Ευρώπης. Η Βαϊμάρη είναι η καρδιά της γερμανικής κουλτούρας κατοικία για πολλούς στοχαστές και καλλιτέχνες της Γερμανίας όπως Γκαίτε, Μπαχ και Νίτσε. Η πόλη είναι το λίκνο του κινήματος Bauhaus το οποίο έφερε επανάσταση στην αισθητική του 20ου αιώνα. Το Πότσνταμ διαθέτει πολλά πάρκα και παλάτια με την ιδιότητα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

 

Γύρος Ανατολικής Γερμανίας
(Σαξονία – Θουριγγία – Βρανδεμβούργο)
Γκέρλιτς – Δρέσδη – Μάισεν – Λειψία – Ερφούρτη – Βαϊμάρη – Πάρκο Βέρλιτς – Βερολίνο – Μουσείο Περγάμου – Στρατόπεδο Ζαξενχάουζεν – Πότσδαμ
7 ημέρες
Αναχωρήσεις : 24/04  & 21,28/07

 

Οι τέχνες, ο πολιτισμός και η φύση ζουν στη Σαξονία. Το ταξίδι στη Σαξονία
είναι ταξίδι σε ένα τοπίο πολιτισμού με ηλικία 1.000 ετών.

 

1η μέρα: Αθήνα – Βερολίνο – Γκέρλιτς – Δρέσδη

Πρωινή πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη και αναχώρηση για το Γκέρλιτς, την πιο ανατολική πόλη της χώρας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νάις, που από το 1945 αποτελεί σύνορο ανάμεσα στην Πολωνία και τη Γερμανία. Οι αγορές, τόσο η μεγάλη όσο και η μικρή, με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, οι αναπαλαιωμένοι χώροι των τοπικών αρχόντων και μεγαλεμπόρων μεταφέρουν νοερά τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, την οποία εκμεταλλεύθηκε τα τελευταία χρόνια το Χόλιγουντ γυρίζοντας εδώ ταινίες σε φυσικό ντεκόρ. Θα καταλήξουμε στον Γοτθικό ναό του Αγίου Πέτρου, απ’ όπου η θέα προς την Πολωνική πόλη Ζγκόρτσολεκ και τον ποταμό εντυπωσιάζει. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας συνεχίζουμε για τη Δρέσδη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: Δρέσδη – Μάισεν

Η Δρέσδη, είναι η πρωτεύουσα του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας και μαγεύει τους επισκέπτες της με ένα σαγηνευτικό μείγμα παράδοσης και μοντέρνου στιλ. Ένας περίπατος στο ονειρεμένο κέντρο, που φιλοξενούσε την έδρα των εκλεκτόρων της Σαξονίας, αποκαλύπτει τη μοναδική γοητεία της πόλης, η οποία δικαίως ονομάζεται και η «Φλωρεντία του Έλβα». Στην αριστερή όχθη, στην καμπύλη ενός γοητευτικού τόξου του ποταμού, βρίσκεται το κέντρο της Δρέσδης που κοσμείται με υπέροχα κτίρια από την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του Νεοκλασικισμού. Παρά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο ιστορικό κέντρο έχουν διατηρήθει ή αναστηλώθει πολλά όμορφα κτίρια. Η εκκλησία Frauenkirche, το παλάτι Zwinger, η όπερα του Semper, τα ανάκτορα Elbschlösser ή η πόλη των κήπων Hellerau – η Δρέσδη εντυπωσιάζει σε κάθε σημείο της. Θα γνωρίσουμε το υπέροχο προάστιο Λόζβιτς και θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη, όπου στον ελεύθερο χρόνο μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιο από τα ξακουστά μουσεία. Η τέλεια ομορφιά μιας πορσελάνινης φιγούρας – έτσι παρουσιάζεται το Μάισεν, το οποίο είναι ο επόμενος σταθμός μας. Και πραγματικά, αυτή η πόλη είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις πορσελάνες Μάισεν, με σήμα κατατεθέν τα σταυρωτά μπλε σπαθιά. Ωστόσο, ο επισκέπτης αυτής της πόλης, που μετρά πάνω από 1.000 χρόνια ζωής, δεν βρίσκει εδώ μόνο πορσελάνες με φίνα επεξεργασία, αλλά και ένα μέρος με ιδιαίτερη λάμψη και καταπληκτική θέα στον ποταμό Έλβα από τα μπαλκόνια του κάστρου του Αλβέρτου της Σαξονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Δρέσδη και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λειψία – Ερφούρτη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Λειψία. Εδώ γεννηθηκε ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, έπαιξε εκκλησιαστικό όργανο ο Μότσαρτ και για 27 χρόνια ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν διευθυντής της διάσημης χορωδίας της. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται η τεράστια Marktplatz, όπου δεσπόζει το Παλιό Δημαρχείο, ένα από τα ωραιότερα Αναγεννησιακά κτίρια της Γερμανίας, που χτίστηκε το 1556 και φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης. Ο μεγαλύτερος τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης, οι πολλοί και λαμπρά ανακαινισμένοι εμπορικοί και εκθεσιακοί χώροι, καθώς και ο εκτεταμένος πανεπιστημιακός χώρος με τα κτίρια εποχής εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση. Επόμενη στάση μας η Ερφούρτη. Η πλούσια σε πύργους Ερφούρτη – έτσι εξυμνούσε κάποτε ο Μαρτίνος Λούθηρος την πόλη, γιατί στον ουρανό της ξεπροβάλλουν οι πύργοι από 25 ενοριακές εκκλησίες, 15 μοναστήρια και εκκλησιαστικά ιδρύματα και 10 παρεκκλήσια. Ο μεγάλος αριθμός των εκκλησιαστικών κτιρίων, όπου πρωτοστατεί ο Καθεδρικός ναός και η εκκλησία Severikirche, έδωσε την αφορμή σε χρονογράφους και άλλους της εποχής να αναφέρουν την πόλη ως «Ρώμη της Θουριγγίας». Το Μεσαιωνικό κέντρο της πόλης της Ερφούρτης είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της Γερμανίας. Το μοναστήρι των Αυγουστίνων, στο οποίο ο Μαρτίνος Λούθηρος έζησε πέντε χρόνια ως μοναχός, η εκκλησία Predigerkirche, η βασική Ευαγγελική εκκλησία σήμερα και η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Ερφούρτης, ή οι εγκαταστάσεις του φρουρίου Zitadelle Petersberg, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα Μεσαιωνικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η Ερφούρτη είναι η πόλη με τις εκκλησίες και τις γέφυρες. Συνολικά υπάρχουν 142 γέφυρες στην περιοχή της Gera, τους πολλούς παραποτάμους και τους λάκκους πλημμυρίδας κατά μήκος του αλλοτινού τείχους της πόλης. Τα πολυάριθμα ρυάκια και οι γέφυρες χάρισαν στο κέντρο της πόλης το όνομα «Μικρή Βενετία». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ερφούρτη.

4η μέρα: Βαϊμάρη – Πάρκο Βέρλιτς – Βερολίνο

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βαϊμάρη, μια όμορφη μικρή πόλη του κρατιδίου της Θουριγγίας, στην Ανατολική Γερμανία. H Βαϊμάρη είναι πολιτισμικά μία από τις πιο σπουδαίες πόλεις της Ευρώπης, στην οποία έζησαν και εργάσθηκαν συγγραφείς και φιλοσόφοι όπως ο Νίτσε, ο Σίλερ, ο Χέρντερ και ο Γκαίτε. Σήμερα ο επισκέπτης θαυμάζει μια πλήρως ανακαινισμένη πόλη με ιστορικά κτίρια, όπως το Εθνικό Θέατρο, τόπο διεξαγωγής της εθνοσυνέλευσης και απαρχή μιας νέας για τη χώρα εποχής, αυτής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το παλάτι του Δουκάτου με τη σπουδαία βιβλιοθήκη του, το μοντέρνο κτίριο Μπάουχαους του ομώνυμου τοπικού πολυτεχνείου, το σπίτι όπου έζησε ο Λιστ είναι μερικά μόνο δείγματα της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης. Οι τάφοι των Γκαίτε, Σίλερ και Νίτσε, καθώς επίσης και τα αρχεία τους, διατηρούνται και είναι επισκέψιμοι από το κοινό. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο πάρκο Βέρλιτς, ένα μεγάλο πάρκο έκτασης 142 στρεμάτων με αρχαιοπρεπείς κατασκευές και ιδιαίτερα κτίρια Μπαρόκ, πλούσιο σε τρεχούμενα νερά λόγω της γειτνίασής του με τον ποταμό Έλβα, δημιουργήθηκε μεταξύ του 1769 και 1773 και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Χρόνος για να απολαύσετε έναν καφέ στο θαυμάσιο αυτό περιβάλλον και αναχώρηση για το Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βερολίνο – Μουσείο Περγάμου – Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πανοραμικής ξενάγησης θα περάσουμε από το Σαρλότενμπουργκ με το ομώνυμο παλάτι, την πύλη του Βρανδεμβούργου, τη συναγωγή, ενώ στην Αλεξάντερπλατς θα δούμε το κόκκινο δημαρχείο. Στη «συνοικία των εμιγκρέδων» Kreuzberg, η East Side Gallery και το Checkpoint Charlie, μνημεία της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, καθως και η Φιλαρμονική και το Sony Center προσφέρουν μια ξεχωριστή αισθητική νότα. Το ονομαστό νησί των μουσείων, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο της Περγάμου, η παλιά Εβραϊκή γειτονιά με τα περίτεχνα κτίριά της, η μοντέρνα περιοχή της πλατείας Πότσνταμ είναι μερικά μόνο από τα σημεία αναφοράς της ιστορικής πρωτεύουσας της Γερμανίας. Τελευταία στάση μας στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, ένα από τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιούργησε η Κυβέρνηση των Εθνικοσοσιαλιστών με αρχικό στόχο τον εγκλεισμό των αντιφρονούντων. Ήταν το «διάδοχο» στρατόπεδο του αντιστοίχου Οράνιενμπουργκ και κατασκευάστηκε κοντά του, γι’ αυτό και μερικές φορές αναφέρεται ως «Στρατόπεδο Ζάξενχαουζεν – Οράνιενμπουργκ». Συνολικά υπολογίζεται ότι από εκεί πέρασαν περίπου 200.000 κρατούμενοι μέχρι την κατάληψή του από τον Κόκκινο Στρατό τον Μάιο του 1945. Ύστερα από τον Πόλεμο μετατράπηκε σε ειδικό στρατόπεδο της NKVD μέχρι το 1950. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πότσνταμ – Oοδοιπορικό στο Ανατολικό Βερολίνο

Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το Πότσνταμ, την πρωτεύουσα του Γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο Σαν Σουσί, το οποίο έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που αποτελεί σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατά την UNESCO. Το Πότσνταμ βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά συνδεδεμένων μεταξύ τους λιμνών όπως η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες και θα επισκεφθούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε το 1942 η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάιντριχ και όπου ελήφθη η απόφαση της επονομαζόμενης τελικής λύσης για τη γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα Φλαμανδικά σπίτια του Πότσνταμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή. Περνώντας από τη «γέφυρα των κατασκόπων» επιστρέφουμε στο Βερολίνο. Πεζή θα περάσουμε το διασημότερο δρόμο της πόλης, Unter den Linden, θαυμάζοντας κτίρια εποχής, όπως τη βιβλιοθήκη, το πανεπιστήμιο Χούμπολντ κ.ά. Από την πλατεία Μπέμπελ θα βρεθούμε στην περιοχή των Καρτιέ, την όμορφη πλατεία Ζεντάρμ, την Σοκολατερί, για να καταλήξουμε στην περιοχή του Check Point Charlie, όπου θα επισκεφθούμε την έκθεση στον ιστορικό και τόσο αρνητικά φορτισμένο χώρο της Γκεστάπο. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βερολίνο – Αθήνα

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης και μια επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά μουσεία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

 

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βερολίνο – Αθήνα με Aegean Airlines
• 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (2 Δρέσδη, 1 Ερφούρτη, 3 Βερολίνο)
• Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
• Μεταφορές , μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Εκδρομές , ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 155€
• Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ
• Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Πτήσεις με Aegean:

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:
Δρέσδη: The Westin Bellevue Dresden 4*
Ερφούρτη: Radisson Blue Hotel Erfurt 4*
Βερολίνο: Courtyard by Marriott Berlin City Center 4*

Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:
1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Γύρος Ανατολικής Γερμανίας 7 ημέρες, Πάσχα & Ιούλιος 2019

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Ημερομηνίες Αναχωρήσεις: 24-04-2019 , 21-07-2019 , 28-07-2019
 • Πακέτο: Με Γκρούπ
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Πόλη αναχώρησης (*Αφορά ατομικά πακέτα.)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Γύρος Ανατολικής Γερμανίας 7 ημέρες, Πάσχα & Ιούλιος 2019

Χάρτης

Γύρος Ανατολικής Γερμανίας 7 ημέρες, Πάσχα & Ιούλιος 2019

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

Ταξίδι στη Γερμανία
Από
695€
Αεροπορικώς

Η Βόρεια Ρηνανία, Βεστφαλία είναι διάσημη για τις φυσικές της ομορφιές, το 1/3 της περιοχής είναι 14 δάση που αποτελούν τη μεγαλύτερη δασική ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Ημερομηνίες: 18-07-2019 , 24-07-2019 , 30-07-2019 , 05-08-2019 , 13-08-2019
Δείτε Περισσότερα
Πακέτα διακοπών Βουδαπέστη
Από
745€
Αεροπορικώς

Η Βουδαπέστη, «το Μαργαριτάρι του Δούναβη» είναι μία πολύ γοητευτική πόλη με ανατολίτικες πινελιές. Η Πράγα είναι μία από τις πιο ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 7 ημέρες
Ημερομηνίες: 14-07-2019 , 21-07-2019 , 28-07-2019 , 04-08-2019 , 11-08-2019 , 18-08-2019
Δείτε Περισσότερα
φθηνά πακέτα διακοπών Αυστρία
Από
695€
Αεροπορικώς
Η Βιέννη εξάπτει την φαντασία του επισκέπτη με τα μαγευτικά βαλς και τους χορούς στην Όπερα, τα όμορφα κτήρια, την Ισπανική Σχολή Ιππασίας και τα
Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 7 ημέρες
Ημερομηνίες: 14-07-2019 , 21-07-2019 , 28-07-2019 , 04-08-2019 , 11-08-2019 , 18-08-2019
Δείτε Περισσότερα