Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αγία Αικατερίνη

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

 • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ στο Κάιρο, ημιδιατροφή στην Αγ. Αικατερίνη & 2 γεύματα
 • Εκδρομές: Ναι
 • Ξεναγήσεις: Ναι
 • Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο & πολυτελή mini van
 • Πρακτορείο: Lara Travel
 • Τηλέφωνο Πρακτορείου: 210 5237128
 • Προορισμοί: Αγία Αικατερίνη, Αλεξάνδρεια, Κάιρο

Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αγία Αικατερίνη 6 ημέρες

Πρόγραμμα

Η θρυλική ελληνική ορθόδοξη Μονή Αγίας Αικατερίνης στους πρόποδες του Όρους Σινά στην χερσόνησο Σινά είναι ένας από τους παλαιότερους τόπους λατρείας στον κόσμο και μονή Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και είναι κτισμένη στη θέση όπου ο Μωυσής είδε τη φλεγόμενη βάτο. Το περιτοιχισμένο μοναστήρι περιλαμβάνει φρούριο, παρεκκλήσι, εκκλησία του 6ου αιώνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μοναστηριακά κτίσματα και εκπληκτική θέα.

 

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Αγία Αικατερίνη
ΑΠΟ: 590.00€

Μόνο με το Lara Travel απολαμβάνετε ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα στην Αίγυπτο ακόμα και με 4 άτομα με επίσημο Ελληνόφωνα Ξεναγό και Ξενοδοχεία 5*!!!

 

1η ημέρα Αθήνα – Κάιρο

Πτήση για το Kάιρο, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διαν/ση Προαιρετική νυχτερινή κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Νείλο, για μία πρώτη γνωριμία. Με φόντο την φωταγωγημένη πόλη απολαύστε το δείπνο σας, διασκεδάστε με το εντυπωσιακό ζωντανό σόου.

2η ημέρα Χριστιανικό & Ισλαμικό Κάιρο – Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Ελ Καλίλι

Ολοήμερη ξενάγηση, θα δούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ & παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου, ΓΕΥΜΑ. Επίσκεψη στον Αγ Νικόλαο (Παλιό Πατριαρχείο). Το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, γεμάτο χρώματα παζαριού Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κάιρο

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε & έζησε ο Μ. Αλέξανδρος.
Απέχει από το Κάιρο 242χλμ. Η διαδρομή εκπλήσσει βλέποντας την μετατροπή της ερήμου σε γόνιμες περιοχές με απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, κηπευτικά που ποτίζονται από νερά του Νείλου, αλλά και υπόγεια. Θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνική παροικία, το Σπίτι που έζησε & έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης, την εκκλησία του Αγ Σάββα, την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, τους πανέμορφους Κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. ΓΕΥΜΑ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Κάιρο – Αγία Αικατερίνη

Πρωινό, αναχώρηση (με αγγλόφωνο συνοδό) για την χερσόνησο του Σινά, είναι σημείο συναντήσεως 2 ηπείρων & διαχωριστική γραμμή 2 θαλασσών, είναι η πάλη μεταξύ Αφρικής & Ασίας & γέφυρα μεταξύ Μεσογείου & Ερυθράς θάλασσας από τα σπουδαιότερα σταυροδρόμια του κόσμου. Το μέρος είναι γεμάτο άγονα & βραχώδη όρη, ακατάλληλο για καλλιέργεια με λίγες βροχές, πολλή ζέστη την μέρα & υπερβολικό κρύο την νύκτα. Εδώ θα επισκεφτούμε την Ιερά αυτόνομο Βασιλική & Αυτοκρατορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρος Σινά. Η Μονή περιβάλλεται από τείχος κτισμένο επί Ιουστινιανού για να προστατεύει τους μοναχούς. Αποτελεί Μνημείο παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σύμφωνα με μαρτυρίες είναι η παλαιότερη Μονή στον κόσμο, η βιβλιοθήκη της έχει την 2η μεγαλύτερη συλλογή εγγράφων μετά του Βατικανού & κάποιες εικόνες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.
Οι τολμηροί μπορούν να κάνουν ανάβαση στο Όρος του Μωυσή (υψόμετρο 2.850μ) που γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα οδοιπορικό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη σας.

5η ημέρα Αγία Αικατερίνη – Κάιρο

Πρωινό, επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης & αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Κάιρο. Η διαδρομή μας η οποία θα είναι μέσω μιας υπέροχης διαδρομής από έρημο, πετρελαιοπηγές & υπογείως της διώρυγας του Σουέζ θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Άφιξη στο Κάιρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

6η ημέρα Κάιρο – Αθήνα

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ = 590€ & ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ = 710€

 

Περιλαμβάνει :
*Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα.
*Μεταφορές με πολυτελή mini-van στην Αίγυπτο.
*Τέσσερις διαν/σεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5* με μπουφέ πρωινό.
*Μια διανυκτέρευση στην Αγία Αικατερίνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
*Δύο γεύματα σε επιλεγμένα εστιατόρια (Κάιρο & Αλεξάνδρεια)
*Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό & τοπικό συνοδό του γραφείου μας
*Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
*Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο
*Ταξιδιωτική Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Tour Operator

Δεν περιλαμβάνει :
*Φόρους αεροδρομίων 200€
*Φιλοδωρήματα 24€ ανά άτομο & τα προαιρετικά

 

*Η εκδρομή αναχωρεί καθημερινά με ελάχιστο αριθμό 4 ατόμων, έως 30/09/21*

Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αγία Αικατερίνη 6 ημέρες

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Πόλη αναχώρησης (*Αφορά ατομικά πακέτα.)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αγία Αικατερίνη 6 ημέρες

Χάρτης

Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αγία Αικατερίνη 6 ημέρες

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

πακέτα διακοπών Αίγυπτος
Από
1140€
Αεροπορικώς

Το ταξίδι στην Αίγυπτο στη «Γη των Φαραώ» είναι μία συναρπαστική εμπειρία. Οι ταξιδιώτες στην Αίγυπτο βυθίζονται στην ιστορία, το μεγαλείο και ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 10 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Τρίτη & Κυριακή έως 30/09/21
Δείτε Περισσότερα
Από
910€
Αεροπορικώς

Αποτυπώστε το πνεύμα της επικής ιστορίας της Αιγύπτου σε ένα θεαματικό ταξίδι που συνδυάζει υπέροχη διαδρομή κατά μήκος του Νείλου, την ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 8 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Τρίτη,Πέμπτη & Κυριακή έως 30/09/21
Δείτε Περισσότερα
Ταξίδι στην Αίγυπτο
Από
450€
Αεροπορικώς

Το Κάιρο θεωρείται το κόσμημα της Ανατολής και είναι μία διεθνής πόλη που ξεχειλίζει από μείγμα διαφορετικών πολιτισμών. Είναι μία πόλη από τους ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 5 ημέρες
Αναχωρήσεις: Καθημερινές αναχωρήσεις
Δείτε Περισσότερα