Βουλγαρία Ρουμανία οδικώς

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

Βουλγαρία Ρουμανία οδικώς, 6 ημέρες

Πρόγραμμα

Στο Βουκουρέστι υπάρχει το Παλάτι του Κοινοβουλίου, το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Στην πόλη Σινάγια υπάρχει το περίφημο Κάστρο Πέλες ένα από τα ωραιότερα κάστρα στην Ευρώπη, αριστούργημα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Στα Βουνά της Τρανσυλβανίας βρίσκεται το Κάστρο του Δράκουλα στην Μπραν από το 1377, μεσαιωνικό κάστρο πάνω στην κορυφή. Στην Βουλγαρία η πρωτεύουσα  Σόφια είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις στην Ευρώπη  με την παλιά της πόλη και ανάμεσα σε άλλα αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι. Το Βέλικο Τάρνοβο, μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και  το Μοναστήρι της Ρίλα είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Βουλγαρίας 120 χιλιόμετρα από τη Σόφια.

 

BOYΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΙΝΑΙΑ-ΠΕΛΕΣ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
6 μέρες οδικώς
Aναχωρήσεις: 10/03, 24/03

 

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά), προσπερνάμε την συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε πλέον σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΣOΦΙΑ –ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό, περιήγηση πόλης και αναχώρηση για πόλη Βελίκο Τάρνοβο, την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Γιάντρα. Επίσκεψη του οχυρού-κάστρου στο λόφο Τσάρεβετς, τον λόφο της Τραπέζιτσας, το δεύτερο οχύρωμα στην δεξιά όχθη του ποταμού Γιάτρα,την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου από την Θεσσαλονίκη , τον δρόμο Σαμοβόδσκα Τσαρσίγια, παλιό εμπορικό δρόμο στην παλιά πόλη όπου έχουν ανακαινιστεί αρκετά σπίτια και εργαστήρια και αν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε το νέο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ρουμανία με στάση στο Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι, το «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Μεσημεριανό. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετικά δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ –ΜΠΡΑΣΟΒ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σινάια. Επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το Bran Castle, λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης . Τον 18ο αι.το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης Brasov δώρισε το Bran Castle στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Απ΄ το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μπάνσκο. Διέλευση συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις για γεύμα και καφέ, θα φθάσουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντανσκι οπου θα εχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη και για ψώνια. Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπριστιτζα, και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:320€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 130 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
♦ Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
♦ Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 & 4*
♦ Ημιδιατροφή
♦ Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
♦ Εμπειρος συνοδός του γραφείου μας
♦ ΦΠΑ.
♦ Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
♦ Είσοδοι σε μουσεία,ιστορικούς,αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

Βουλγαρία Ρουμανία οδικώς, 6 ημέρες

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
  • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
  • Το email σας (απαραίτητο)
  • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
  • Αριθμός ημερών
  • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
  • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
  • Παρατηρήσεις
  • Προτιμώ Ενημέρωση

Βουλγαρία Ρουμανία οδικώς, 6 ημέρες

Χάρτης

Βουλγαρία Ρουμανία οδικώς, 6 ημέρες

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

φθηνά πακέτα διακοπών τουρκία
Από
290€
Με πούλμαν

Το Αϊβαλί είναι ένας αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός της Τουρκίας με πευκοδάση και ελαιόδεντρα και το αρχιπέλαγος του Αϊβαλί αποτελείται ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 6 ημέρες
Ημερομηνίες: 09-03-2019 , 23-03-2019 , 26-04-2019 , 30-04-2019
Δείτε Περισσότερα