Ορεινά Θέρετρα Πίνδου 4 ημέρες

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

 • Διατροφή: 3 πρωινά & 3 δείπνα
 • Εκδρομές: Ναι
 • Ξεναγήσεις: Ελεύθερο
 • Μέσο Μεταφοράς: Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Προορισμοί: Γρεβενά, Καλαμπάκα, Μέτσοβο

Ορεινά Θέρετρα Πίνδου 4 ημέρες, Πρωτομαγιά

Πρόγραμμα

Τα Γρεβενά είναι μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας λόγω των σπάνιων φυσικών τοπίων τους. Η περιοχή είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός. Τα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών είναι τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά της Μακεδονίας. Η περιοχή της Βασιλίτσας περιλαμβάνεται στον Εθνικό κατάλογο των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και το Χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας βρίσκεται 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Γρεβενών. Ο Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα στις πλαγιές της Πίνδου.

 

ΟΡΕΙΝΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΙΝΔΟΥ

ΜΕΤΣΟΒΟ – ΓΕΦΥΡΙ ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΑΝΙΤΣΑ – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΑΩΟΥ – ΒΟΒΟΥΣΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 1/5.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 4 ΗΜΕΡΕΣ.

 

1Η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7.30 π.μ., στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, επίσκεψη στην πόλη της Ναυπάκτου και της Αμφιλοχίας. Η διαδρομή μέσω ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ συνεχίζεται για την πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και το γραφικό νησάκι που φιλοξενεί και το ΣΠΙΤΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ΜΕΤΣΟΒΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και ‘περιπλάνηση’ στον ορεινό όγκο της Πίνδου. Ξεκινάμε με το ψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας “το γεφύρι Αζίζ Αγά” κοντά στο Τρίκωμο. Ακολουθεί η Σμίξη, το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, ενώ η ΣΑΜΑΡΙΝΑ είναι ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μέτρων, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την νοτιοδυτική πλευρά του Νομού, για να επισκεφθούμε το ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ στην Ανίτσα, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην Τεχνητή λίμνη του Αώου. Είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος, κατασκευάστηκε το 1987, με επτά φράγματα που έχουν γίνει για την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των γύρω περιοχών. Βρίσκεται 20 χλμ. βορειοανατολικά του Μετσόβου σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, ανάμεσα σε 2 εθνικά πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου. Είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με πολλά νησάκια στο εσωτερικό της λίμνης, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Επόμενος σταθμός η ΒOBΟΥΣΑ, όπου είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5,02μ., από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την πόλη των ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Η διαδρομή μας προς την Αθήνα συνεχίζεται με ενδιάμεση στάση στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
*Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις, στο παραδοσιακό ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
*3 πρωινά και 3 δείπνα.
*Αρχηγός – συνοδός.
*Φόρος διαμονής.
*Φ.Π.Α.

Ορεινά Θέρετρα Πίνδου 4 ημέρες, Πρωτομαγιά

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Ορεινά Θέρετρα Πίνδου 4 ημέρες, Πρωτομαγιά

Χάρτης

Ορεινά Θέρετρα Πίνδου 4 ημέρες, Πρωτομαγιά

Βίντεο

Προτεινόμενα πακέτα διακοπών

Εκδρομή στην Πάργα
Από
195€
Με πούλμαν

Η Πάργα είναι μία γραφική παραθαλάσσια πόλη της Ηπείρου με υπέροχες παραλίες σαν της Καραϊβικής με τυρκουάζ νερά και φόντο όμορφα βουνά. Η ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 4 ημέρες
Ημερομηνίες: 01-05-2019
Δείτε Περισσότερα
Διακοπές στη Χαλκιδική
Από
175€
Με πούλμαν
Η Χαλκιδική είναι περιοχή της Μακεδονίας και διάσημη για τα εκπληκτικά παραλιακά θέρετρα.  Η δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή είναι το πρώτο πόδι
Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 4 ημέρες
Ημερομηνίες: 01-05-2019
Δείτε Περισσότερα
Εκδρομή στην Κέρκυρα
Από
185€
Ακτοπλοϊκώς
Με πούλμαν

Η Κέρκυρα είναι  δημοφιλές  νησί του Ιονίου. Με πλήθος παρθένων παραλιών προσελκύει επισκέπτες σε ένα παραδεισένιο τοπίο. Η σύγχρονη πόλη της ...

Αναχώρηση από: Αθήνα
Διάρκεια: 4 ημέρες
Ημερομηνίες: 30-04-2019
Δείτε Περισσότερα