Θράκη – Πομακοχώρια – Αδριανούπολη

Βασικά Στοιχεία Πακέτου

 • Διατροφή: Τρία πρωινά & 3 δείπνα, σαρακοστιανό γεύμα σε μπουφέ την Κ. Δευτέρα
 • Εκδρομές: Ναι
 • Ξεναγήσεις: Ελεύθερο
 • Μέσο Μεταφοράς: Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Προορισμοί: Αδριανούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη

Θράκη - Πομακοχώρια - Αδριανούπολη 4 ημέρες, 25η Μαρτίου

Πρόγραμμα

Η Θράκη είναι γνωστή για τα παρθένα και όμορφα τοπία της ένας παράδεισος που προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για ανακάλυψη και περιπέτεια. Η οροσειρά Ροδόπης , οι ποταμοί Έβρος, Νέστος, Άρδας και οι λίμνες Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, το δάσος Δαδιάς και το Δέλτα του ποταμού Έβρου με διεθνώς καταξιωμένους υγροτόπους , εύφορες κοιλάδες, πυκνά δάση, ατελείωτες παραλίες με λευκή άμμο συνθέτουν μαγευτικό σύνολο. Με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινά, μεσαιωνικά και οθωμανικά μνημεία ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις. Η Αδριανούπολη γνωστή συνοριακή πόλη σταυροδρόμι είναι μία σημαντική πόλη με ιστορικούς δρόμους, αρχιτεκτονικές καινοτομίες, ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, βρύσες και γεφύρια.

 

ΘΡΑΚΗ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
KOMOTHNH – AΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ- ΣΟΥΦΛΙ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΙΝΘΗ – ΕΧΙΝΟΣ – ΞΑΝΘΗ – ΚΑΒΑΛΑ

4ΗΜΕΡΗ 22 ΕΩΣ 25/3/19

 

1Η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση 07:00 π.μ από ΑΘΗΝΑ ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω της κοιλάδας των ΤΕΜΠΩΝ – ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, με στάση στην περιοχή του Στρυμόνα, για την πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, (ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από τον διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, όπου στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ για δείπνο και διαν/ση, με μικρή στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση.

3Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα επισκεφθούμε δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων της Θράκης, τη ΣΜΙΝΘΗ και τον ΕΧΙΝΟ. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης και γεύμα προαιρετικά. Η επιστροφή μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ από τη ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ και το ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, χρόνος ελεύθερος δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΛΙΤΟΧΩΡΟ και σε καφέ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ, άφιξη το βράδυ.

 

 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:
∗ Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
∗ Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία ΑNATOLIA της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 3*.
∗ Τρία πρωινά σε μπουφέ.
∗ Τρία δείπνα.
∗ Σαρακοστιανό γεύμα σε μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα.
∗ Αρχηγό – συνοδό.
∗ Φ.Π.Α. & Φόρο διαμονής.

Θράκη - Πομακοχώρια - Αδριανούπολη 4 ημέρες, 25η Μαρτίου

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 • Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
 • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
 • Το email σας (απαραίτητο)
 • Ημ/νία αναχώρησης (απαραίτητο)
 • Αριθμός ημερών
 • Αριθμός Ατόμων (απαραίτητο)
 • Παιδιά (αριθμός & ηλικίες)
 • Παρατηρήσεις
 • Προτιμώ Ενημέρωση

Θράκη - Πομακοχώρια - Αδριανούπολη 4 ημέρες, 25η Μαρτίου

Χάρτης

Θράκη - Πομακοχώρια - Αδριανούπολη 4 ημέρες, 25η Μαρτίου

Βίντεο