Ιορδανία 6 ημέρες

πακέτα διακοπών Ιορδανία
   
Intro
πακέτα διακοπών Ιορδανία
   

Η Ιορδανία χώρα της Μέσης Ανατολής καλύπτεται κατά 85% από ερήμους με κόκκινη άμμο. Κύριος πόλος έλξης της Ιορδανίας είναι η Πέτρα λαξεμένη σε ιζηματογενή πετρώματα, η Νεκρά Θάλασσα το χαμηλότερο σημείο της γης. Στην Ιορδανία υπάρχουν πληθώρα ιστορικών μνημείων όπως η καλοδιατηρημένη ρωμαϊκή πόλη Γέρασα, η Umm Quais, η Μάνταμπα με τον αρχαιότερο γνωστό χάρτη της Μέσης Ανατολής σε μορφή ψηφιδωτού. Η Ιορδανία είναι μέρος του “Holy Land” με σημαντικά θρησκευτικά μνημεία όπως το σημείο Βαπτίσεως του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό, το όρος Νέμπο, το παλάτι του Ηρώδη στο Mukamir και η σπηλιά του Λωτ. Στην Ιορδανία στην έρημο Wadi Rum γυρίστηκε «ο Λώρενς της Αραβίας».

Βασικά στοιχεία πακέτου

Κωδικός πακέτου:

16JORDAN6

Διατροφή:

Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά (Πρωινό & Δείπνο)

Γεωγραφική περιοχή:

Εκδρομές:

Ναι

Χώρα:

Ξεναγήσεις:

Ναι (Επίσημος Ελληνόφωνος Ξεναγός εκτός 3ης & 6ης ημέρας)

Τύπος πακέτου:

Μέσο μεταφοράς:

Αεροπλάνο

Είδος ταξιδιού:

Ξενοδοχείο:

4*

Διάρκεια:

4 ημέρες

Προορισμοί:

Εποχή ταξιδιού:

Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Ιουν.-Οκτ. '22

Αναχωρήσεις:

κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή, μέχρι 31/10/22 (εκτός εορτών, αργιών, τριημέρων, συνεδρίων)

Ταξιδιωτικό Γραφείο:

Τηλέφωνο γραφείου:

210 5237 128

Αναχώρηση από:

Αθήνα

Λήξη πακέτου:

31/10/2022

Φόρμα ενδιαφέροντος

Με ενδιαφέρει το πακέτο

  Βρέφη (0-2 ετών)

  Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία. Ευχαριστούμε πολύ!

  Πρόγραμμα

  6ήμερη εκδρομή στην Ιορδανία
  ΑΠΟ: 990.00€

  Μόνο με το Lara Travel απολαμβάνετε ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα στην Ιορδανία ακόμα και με 6 άτομα με επίσημο Ελληνόφωνο Ξεναγό!!!

  Αναχώρηση: κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή, μέχρι 31/10/22 (εκτός εορτών)

  *Η τιμή είναι τελική & υπολογισμένη για ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων ανά αναχώρηση…χωρίς κρυφές χρεώσεις!!!

  1η μέρα Αθήνα – Αμμάν

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μια από τις πιο Αρχαίες πόλεις του κόσμου. Οι Αμμωνίτες αποκαλούσαν την πόλη Ραββάθ Αμμών. Ακολούθως περιήλθε στη κατοχή των Ασσύριων, των Περσών και στη συνέχεια των Ελλήνων. Μετά την κατάκτηση της από τον Πτολεμαίο Β΄ το Φιλάδελφο (285 π.Χ.)τον Έλληνα άρχοντα της Αιγύπτου μετονομάστηκε προς τιμήν του σε Φιλαδέλφεια. Η Φιλαδέλφεια έγινε τμήμα του βασιλείου των Ναβαταίων μέχρι και το 106 μ.Χ. όποτε κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους ενώ διατήρησε την ονομασία της μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια. Την περίοδο εκείνη η πόλη ανήκε στη Δεκάπολη των Ελληνιστικών Χρόνων (1ος αιώνας π.Χ. – 2ος αιώνας μ.Χ.). Οι Ρωμαίοι ανοικοδόμησαν την πόλη και μερικά εξαιρετικά ερείπια αυτής της εποχής διασώζονται μέχρι σήμερα. Τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπο και τον ξεναγό μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

  2η μέρα Αμμάν – περιήγηση πόλης – Γέρασα – Κάστρο Αζλούν – Αμμάν

  Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την Ακρόπολη και το αρχαιολογικό μουσείο, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν αλλά και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερική επίσκεψη). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα σουκ γεμάτα με υπέροχα καφέ, εστιατόρια και γραφικά τοπικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για τη Γέρασα, γνωστή και ως Πομπηία της Ανατολής, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες Ελληνορωμαϊκές πόλεις της Μεσογείου Ο ιππόδρομος, η μοναδική οβάλ πλατεία, η οδός με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, ο ναός της Αρτέμιδος & του Διός, δικαιώνουν απόλυτα την φήμη της σαν ένα από τα πιο λαμπρά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε στην πόλη Αζλούν, όπου θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο Al-Rabid, χτισμένο τον 12ο αιώνα με σκοπό να ελέγχει και να αποκρούει τις επιθέσεις των σταυροφόρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

  3η μέρα Αμμάν – Νεκρά Θάλασσα

  Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα, θάλασσα κατ’ ευφημισμόν, αφού πρόκειται για μια τεράστια λίμνη με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, που υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία «κολύμβησης»: όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν πρόκειται να βυθιστείς στα νερά της, καθώς λόγω της περιεκτικότητάς της σε αλάτι που αγγίζει το 35% σε κρατά στην επιφάνεια, που βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην παραλία με τη μαύρη άμμο, όπου θα αλείψεις όλο το σώμα σου με τον κατάμαυρο άργιλο και περιμένεις να στεγνώσει προτού ξεπλυθείς στα αλμυρά νερά της Νεκράς Θάλασσας. Οι ιαματικές ιδιότητες των μετάλλων θα χαρίσουν στο δέρμα σας αποτοξίνωση και ευεξία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

  4η μέρα Νεκρά Θάλασσα – Όρος Νέμπο – Μάνταμπα – Κάστρα Αλ Κέρακ & Σόμπακ – Πέτρα

  Πρωινό & αναχώρηση για την Πέτρα. Πρώτη μας στάση είναι το Όρος Νέμπο. Η παράδοση αναφέρει πως στο όρος Νέμπο, ο Μωυσής στάθηκε για να ατενίσει την θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα πριν πεθάνει. Αναβιώνοντας τη βιβλική σκηνή, στεκόμαστε στο ίδιο σημείο έκθαμβοι. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, την Νεκρά Θάλασσα, την Ιεριχώ & την Ιερουσαλήμ. Στην συνέχεια οδεύουμε προς την Μάνταμπα, πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους εξαιρετικούς τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που θα επισκεφθούμε, σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μΧ. Συνεχίζουμε μέσω της «Βασιλικής Οδούς των καραβανιών» όπου μεταξύ άλλων, θα θαυμάσουμε και θα έχουμε μικρή στάση στην πλατιά κοιλάδα του Wadi Al-Mujib με την υπέροχη γεωλογική μορφολογία. Οι επόμενοι μας σταθμοί είναι το κάστρο Al Karak χτισμένο τον 12ο αιώνα μ.Χ & το κάστρο Shobak χτισμένο την ίδια εποχή όπου στις κρυψώνες του έβρισκαν καταφύγιο χιλιάδες κουρσάροι. Από την θέα των βουνών του Σόμπακ θα απολαύσετε την απεραντοσύνη της ερήμου. Άφιξη στη Πέτρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

  5η μέρα Πέτρα – Ουάντι Ραμ – Αμμάν

  Πρόγευμα. Στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, η ανθρώπινη εφευρετικότητα δημιούργησε ένα μοναδικό θέαμα που συγκλονίζει τον επισκέπτη. Τι κι αν η δόξα των Ναβαταίων κράτησε μόλις δυο αιώνες… Στο διάστημα αυτό, ο νομαδικός αυτός λαός που έφτασε από τα βάθη της Αραβίας κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα απαράμιλλο πολιτιστικό στίγμα με μνημεία που αφηγούνται στον επισκέπτη τον πλούτο καθώς και την υπερβατική αισθητική τους. Το πέρασμα μας μέσα από το στενό φαράγγι με τα ψηλά βράχια που λέγεται Σικ θα μας αποζημιώσει βγάζοντάς μας μπροστά από το Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ). Το πιο φωτογενές μνημείο της Πέτρας, μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, δικαιώνοντας κάθε φήμη, αλλά και κάθε «κλικ» της φωτογραφικής μας μηχανής! Η περιπλάνησή μας στο εσωτερικό Σικ και τον δρόμο των προσόψεων θα μας αποκαλύψει κι άλλα εξαιρετικά μνημεία όπως το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, τη Βασιλική, αλλά και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, ενώ στη ρωμαϊκή πλευρά της πόλης θα θαυμάσουμε την οδό με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Συνεχίζοντας στη Μπέιντα, τη «Μικρή Πέτρα», περπατάμε κατά μήκος του λαξευμένου φαραγγιού. Μια σειρά κτισμάτων που φυσικά, δεν στερούνται δεξιοτεχνίας, όπως αποθήκες, ταφικά μνημεία, κανάλια νερού, αλλά και δεξαμενές μας αποκαλύπτει πως δεν κέρδισε αδίκως τον ρόλο του πιο σημαντικού προαστίου της Πέτρα. Επόμενος μας προορισμός, όπου θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία με ειδικά διαμορφωμένα Jeep 4Χ4 (με καρότσα), το μυθικό «απέραντο και θεόμορφο» Ουάντι Ραμ, η Κοιλάδα της Σελήνης, ένα εκπληκτικό τοπίο – Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια και τους Ναβαταίους, που άφησαν το σημάδι τους στην περιοχή με τη μορφή πετρογλυφικών, επιγραφών και ναού. Εδώ είχε το αρχηγείο του ο Λώρενς της Αραβίας κατά τη διάρκεια της Αραβικής Επανάστασης κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας το 1917-1918. Κόκκινη έρημος, τεράστιοι βράχοι που μοιάζουν να έχουν πέσει από τον ουρανό και σμιλεύτηκαν από τις ανεμοθύελλες, ήταν επόμενο να αποτελέσουν το κινηματογραφικό σκηνικό για τα μεγαλύτερα blockbusters, όπως: Λόρενς της Αραβίας (1962), Ο κόκκινος πλανήτης (2000), Transformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων (2009), Star Wars: Skywalker Η άνοδος (2019), Dune (2021) κ.ά. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

  6η μέρα Αμμάν – Αθήνα

  Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

  Τιμές

  Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο = 990€
  Επιβάρυνση Μονόκλινου 200€
  *Οι Αναχωρήσεις του Σεπτεμβρίου & του Οκτωβρίου έχουν επιβάρυνση +100€

  Χρήσιμες πληροφορίες

  Περιλαμβάνει :
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Αμμάν 13.35 – 15.45 & Αμμάν – Αθήνα 10.30 – 12.50, με Royal Jordanian
  • Φόρους Αεροδρομίων
  • 1 χειραποσκευή & 1 παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο
  • Όλες τις μεταφορές βάση προγράμματος
  • Πέντε (5)Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά (Πρωινό & Δείπνο)
  • Ελληνόφωνος επίσημος ξεναγός (εκτός της 3ης & της 6ης μέρας)
  • Εισιτήρια Αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, βάση προγράμματος
  • Σαφάρι με Jeep 4 x 4 στο Ουάντι Ραμ & Horse riding στην Πέτρα για 800 μέτρα
  • Τοπικούς Αντιπρόσωπους.
  • Βίζα εισόδου στην Ιορδανία
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών, covid-19

  Δεν περιλαμβάνει :
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

  Λήξη πακέτου

  Days

  Gallery

  Με ενδιαφέρει το πακέτο

   Βρέφη (0-2 ετών)

   Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία. Ευχαριστούμε πολύ!

   Καιρός

   Βίντεο

   Χάρτης

   City break Prive πλήρως οργανωμένα πακέτα και από 4 άτομα Αεροπορικά ταξίδια Αναχώρηση από Αθήνα Ατομικά ταξίδια Εκδρομές Εξωτικά ταξίδια Καλοκαίρι Με δικό σας Ι.Χ. Ταξίδια με γκρουπ Φθινόπωρο Χειμώνας

   Μετάβαση στο περιεχόμενο