Κάιρο – Αλεξάνδρεια

πακέτα διακοπών Αίγυπτος
   
Intro
πακέτα διακοπών Αίγυπτος
   

Το Κάιρο θεωρείται το κόσμημα της Ανατολής και είναι μία διεθνής πόλη που ξεχειλίζει από μείγμα διαφορετικών πολιτισμών. Είναι μία πόλη από τους πρώτους πολιτισμούς των αρχαίων Φαραώ που ζυμώθηκαν με χριστιανικούς και ισλαμικούς πολιτισμούς. Όλα αυτά ένωσαν τα σύγχρονα αξιοθέατα και τις ανέσεις μίας εκλεπτυσμένης και κοσμοπολίτικης πόλης.
Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου. Ιδρύθηκε από το Μέγα Αλέξανδρο το 322 π.Χ. και υπήρξε πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Είχε πολυτελείς ναούς και παλάτια, την πιο γνωστή Βιβλιοθήκη της αρχαιότητας και τον Φάρο της Αλεξάνδρειας ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

Βασικά στοιχεία πακέτου

Κωδικός πακέτου:

16CAIROALEX5

Διατροφή:

4 πρωινά & 2 δείπνα

Γεωγραφική περιοχή:

Εκδρομές:

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια / προαιρετική στην Μεμφίδα- Σακκάρα

Χώρα:

Ξεναγήσεις:

Ναι (Επίσημος Ελληνόφωνος Ξεναγός)

Τύπος πακέτου:

Μέσο μεταφοράς:

Αεροπλάνο & πολυτελές όχημα

Είδος ταξιδιού:

Ξενοδοχείο:

5*

Διάρκεια:

5 ημέρες

Προορισμοί:

Εποχή ταξιδιού:

Καλοκαίρι, Ιουν.-Σεπτ. '22

Αναχωρήσεις:

Καθημερινές αναχωρήσεις (εκτός εορτών, αργιών, τριημέρων, συνεδρίων)

Ταξιδιωτικό Γραφείο:

Τηλέφωνο γραφείου:

210 5237 128

Αναχώρηση από:

Αθήνα

Λήξη πακέτου:

30/09/2022

Φόρμα ενδιαφέροντος

Με ενδιαφέρει το πακέτο

  Βρέφη (0-2 ετών)

  Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία. Ευχαριστούμε πολύ!

  Πρόγραμμα

  ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

  Μόνο με το Lara Travel απολαμβάνετε ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα στην Αίγυπτο ακόμα και με 4 άτομα με επίσημο Ελληνόφωνο Ξεναγό και Ξενοδοχεία 5* με θέα Νείλο ή Πυραμίδες!!!

  *Η τιμή είναι τελική & υπολογισμένη για ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων ανά αναχώρηση…χωρίς κρυφές χρεώσεις!!!

  1η ημέρα Αθήνα – Κάιρο :

  Πτήση για το Kάιρο ή Αλ Καχίρα, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
  Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καιρου, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση.
  Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μία κρουαζιέρα 2ώρη Σε πλωτό εστιατόριο (ποταμόπλοιο) με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό φολκλορικό σόου και κάνοντας την πρώτη γνωριμία με το Καιρο (50€).

  2η ημέρα Χριστιανικό & Ισλαμικό Κάιρο – Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Ελ Καλίλι :

  Ολοήμερη ξενάγηση στην 2η πόλη σε μέγεθος της Αφρικής. Θα δούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ & παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου, Γεύμα στο πολυτελές και βραβευμένο εστιατόριο “Le Pacha 1901. Επίσκεψη στο εργαστήριο Παπύρων όπου μαθαίνουμε τον τρόπο κατασκευής τους. Σειρά έχει το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, αυθεντικού ανατολίτικου παζαριού γεμάτο χρώματα Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Ελεύθερος χρόνος για να το δείτε – ψωνίσετε & επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

  3η ημέρα Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κάιρο :

  Ολοήμερη εκδρομή στο ‘’ το μαργαριτάρι της Μεσογείου’’ την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε & έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε απόσταση 242χλμ από το Κάιρο. Η διαδρομή εκπλήσσει βλέποντας την μετατροπή της ερήμου σε γόνιμες περιοχές με απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, κηπευτικά που ποτίζονται από νερά του Νείλου, αλλά και υπόγεια. Θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνική παροικία, το Σπίτι που έζησε & έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης, την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, τους πανέμορφους Κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. Γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο με θέα θάλασσα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

  4η ημέρα Κάιρο – ελεύθερη μέρα ή προαιρετική εκδρομή στην Μέμφιδα – Σακκάρα με το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (80€)

  Πρωινό, μέρα ελεύθερη για βόλτα στο κέντρο ή στον Πύργο ύψους 187 μέτρων με πανοραμική θέα του Καϊρου… Προαιρετική εκδρομή ΜΕΜΦΙΔΑ – ΣΑΚΚΑΡΑ, επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ. Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου.
  Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε & χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ. Επίσκεψη σε σχολή κατασκευής χαλιών, όπου θα μάθουμε πως κατασκευάζονται μεταξωτά – μάλλινα χαλιά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στο περίφημο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο φιλοξενεί μια συλλογή περίπου 50.000 εκθεμάτων – είναι το πρώτο μουσείο στον αραβικό κόσμο που επικεντρώνεται στον αιγυπτιακό πολιτισμό από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

  5η ημέρα Κάιρο – Αθήνα :

  Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

  Τιμές

  Ξενοδοχεία 5*τιμή ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
  Steigenberger Cairo Pyramids670€110€
  Grand Nile Tower, Ramses Hilton, Kempinski Nile710€130€

  Χρήσιμες πληροφορίες

  Περιλαμβάνει :
  ✔️ Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα με Egypt Air
  ✔️ Φόρους αεροδρομίων
  ✔️ Μεταφορές με πολυτελή οχήματα στην Αίγυπτο
  ✔️ Τέσσερις διαν/σεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5* της επιλογής σας
  ✔️ Τέσσερα πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο & δύο γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια
  ✔️ Επίσημο Ελληνόφωνο Ξεναγό, τοπικό συνοδό του γραφείου μας
  ✔️ Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
  ✔️ Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο
  ✔️ Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  ✔️ Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών, covid-19 (έως 70 ετών)

  Δεν περιλαμβάνει :

  ✖️ Φιλοδωρήματα 20€ ανά άτομο & προαιρετικά, πληρωτέα τοπικά

  Προτεινόμενες πτήσεις

  Αθήνα – Κάιρο 17.00 – 17.50
  Κάιρο – Αθήνα 10.30 – 13.35

  *Η εκδρομή αναχωρεί καθημερινά με ελάχιστο αριθμό 4 ατόμων & η τιμή ισχύει έως 30/09/22, εκτός εορτών**

  Λήξη πακέτου

  Days

  Gallery

  Με ενδιαφέρει το πακέτο

   Βρέφη (0-2 ετών)

   Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία. Ευχαριστούμε πολύ!

   Καιρός

   Βίντεο

   Χάρτης

   City break Prive πλήρως οργανωμένα πακέτα και από 4 άτομα Αεροπορικά ταξίδια Αναχώρηση από Αθήνα Ατομικά ταξίδια Εξωτικά ταξίδια Καλοκαίρι Ταξίδια με γκρουπ Φθινόπωρο Χειμώνας

   Μετάβαση στο περιεχόμενο